Putki keppostelua ❤ ‼️

Halloween juhla alkaa 30.10. klo 16.05 kun aurinko Kuopiossa laskee.

Suomessa ei näköjään ole tälle tapahtumalle tarkkaa päivää. Amerikkalainen päivä on nyt käsillä. Eräät tykkäävät, että oikea ajankohta on pyhäinpäivän seutu. Tänä vuonna voimme siis juhlia koko viikon kepposten ja karkkien parissa. Amerikkalaisesta ajankohdasta peri-suomalaiseen. Kepposia on tiedossa pitkä putki.

Ilmaissanakirjaan on joku kirjoittanut, että Halloween on anglosaksisissa maissa pyhäinpäivän aattona lokakuun viimeisenä päivänä 31.10. vietettävä juhlapäivä. Alkuaan se olisi ollut muinaisten kelttien talven alkamisen päivä. Silloin on vainajahenkien uskottu Uskonto on tuonut perinteisiin juhliin uutta sisältöä, joten pyhäinmiestepäivääkin vietetään.

Suomessa halloween juhla tunnetaan amerikkalaisessa muodossaan. Yhdysvaltoihin juhlan toivat siirtolaiset.  Kauppiaat toivonvat, että hassuttelupäivä olisi sama kuin muuallakin maailmalla …

Kukahan tuota kaipaa? Niin no, kauppaa on hyvä tehdä, ja jos mitä saa ennen joululahjoja myydyksi, niin kassakonehan siinä kilisee ja kansantalous kohenee.

Laitetaanpa pääkallot ja naamiot esille ja hupsutellaan – aikaa on kokonainen viikko. Pyhäinpäivähän on nyt 5.11.2021.

Kommentit

 • Arja Hakala

  Tänä vuonna Pyhäinpäivä onkin 6.11.2021.
  Ei siis ole samanaikaisesti halloweenin kanssa.
  Halloweenin fiilistelijät viettivät päiväänsä viime sunnuntaina 31.10.2021.

  Pyhäinpäivä oli 60 vuotta sitten kekrijuhla.
  Sadot korjattu talveksi maakuoppiin.
  Ja Mummot uuninpankolle.

  Monenlaista juhlaahan sitä on. Voi sanoa, että juhlat ovat juhlijoittensa oloiset.

  Vaikka Savon Blogit katsastuspäivän juhla.

  Rauhallista Pyhäinpäivää jokaiselle lukijalle.
  Pyhäinpäivänä muistelemme kuolleita läheisiä.

  • Eino J. (maallikkona)

   Niinpä
   eurooppalaisilla eräillä tuo halloween on pyhäinpäivän aattona, tai jokin vastaava perinnejuhla. Pohdinkin postauksessani, että tänä vuonna suomalaiset saavat juhlia halloweenia kokonaisen viikon: amerikkalaisittain viime pyhänseutuna, ja suomalaisittain pyhäinpäivän aattona, siis 5.11.

   on se mukavaa, mutta että kukahan tätä juhlaa kaipaa. Yhdysvalloissa juhla on kuulemma toiseksi paras jouluajan jälkeen?
   kiitos kommentista. Kunniaa edesmenneille sukupolville!

  • Eino J. (maallikkona)

   kiitos tarkennuksesta; tekstistäni saa kuvan että pyhäinpäivä olisi 5.11., kun tuolloin on tämä ”halloween”, siis pyhäinpäivän aatto. pääsi lipsahtamaan, mutta aatostahan kuitenkin jutustelin … tarkoitin

Kommentointi on suljettu.