saatko taskurahaa?

Viikkoraha tai taskuraha on vakiintunut nuorisolle viime vuosikymmeninä. Paljonko se on, on perhekohtainen.

Presidentti Niinistön taskuraha sai aikaan runsaan huomioinnin. Mukavaa että rouva oli laittanut miehelleen taskurahaa. Kannustan rouvia korottamaan miestensä taskurahaa, jotta ukolla olisi mahdollisuus ostaa vaikkapa päiväkahvit ja ehkä jotain syötävääkin. Eräätkin tuttavani laittavat kahvipullan puoliksi. Ehdotan rouvalle tätä korotusta usein – että ukko saisi sentään oman pullan!

 

Tilastojakin taskurahasta jo on. SS   kertoi, että viikkorahaa saa ekaluokalla 2 € ja Kouvolan Sanomat, että Viikkoraha on Suomessa keskimäärin kuusi euroa. YLEllä 21.1.2014 professori Terhi-Anna Wilskan mukaan lapselle ei kannata antaa rahaa aina tämän sitä pyytäessä, sillä silloin rahankäyttö voi ryöstäytyä ja summat kasvaa tarpeettoman suuriksi.

 

Poimin, että presidentti saa virastaan n. 13 000 euron kuukausipalkkaa. Monet lehdet kertoivat kuten SS kertoi 29.09.2011, että Presidentin palkkio nousemassa rajusti 160 tuhanteen 126 tuhannesta. 27.3.2013 kerrottiin, että Eduskunta on hyväksynyt tasavallan presidentin palkkion alentamisen omasta aloitteestaan. Vuotuista palkkiota alennettii 160 tuhannesta eurosta takaisin  126 euroon. (poiminta  HS).

 

Taskuraha on mukava käytäntö. Aikoinaan ay-neuvottelijana ja luottamusmiehenä toimineena palkantarkistukset olivat oleellinen osa tehtävistöä. Kannattaa siis neuvotella!! (taskurahasta puhun tietenkin vain tuttavilleni)

Löysin torikaupasta muuten Minna Canth -aiheisen matkamuiston – setelin tyylinen. Täytyy kysellä, mikä tarkoitus sillä on. Lisäilin kuvaan kommenttejani.