Sadetanssi +

Lännen elokuvien perusteella intiaaniheimon sadetanssi on tullut tutuksi. Jospa hellepäivänä tanssittaisiin Kuopion torilla ja kesämökkien rannassa sadetanssi. Jos tanssi toimii, se tuo sadekuuron ja kastelee pellot ja kasvimaat… ja torin. Kuulostaa mukavalta.

Miten sadetanssi toimii? Ehkä pieni nuotio käryää ja nostaa savuvana korkealle taivaalle, ehkä poltetaan jotain ionisoivaa ainetta, mikä valmistaa kanavan sähkön purkautumiselle, samoin kuin ukkosen edellä kertyy + ja – varauksia sekä korkeita pilvipatsaita; ehkä poppamiehen joikuminen ja rummutus sekä askelten töminä saavat aikaan kaaosteoriassa puhutun perhosefektin, millä tarkoitetaan perhosen siiveniskun alkuunsaamaa rajuilmaa toisaalla – että pieni värähdys kertautuu sopivissa olosuhteissa? Ehkäpä.

Voitaisiin tätä kokeilla. Mökkirannassa ja Kuopion torillakin on jo valmiiksi grillien tuottamaa savua ja rasvan käryä, joten tarvittaisiin kenties tuo rytminen liike ja poppamiehen asiaan kuuluvat loitsut. Ehkä nämäkin korvautuvat stereosoittimien jytkeellä tai kaihoisilla haitarisävelmillä kesäillan hämärtyessä. Kaikenkaikkiaan  on muistettava metsäpalovaroitukset – hälytystila, joten tulenteko ja nuotiot ovat kiellettyjä, mutta ehkä sähkögrilin suojaisessa lämmössä voisi saada aikaan sopivan kevyen taivaalle nousevan patsasmaisen savupilven.

Sadetanssista voisi järjestää kilpailun eri joukkueitten tai kaupunginosien kesken. Tilaisuudet voisi nauhoittaa myöhempää tutkimusta varten jne.