Satoa talteen – kauppaan ja kotiin!

Syyskuu on vuoden kaunein kuukausi – yksitoikkoinen kesän helteiden paahtama vihreä vaihtuu syksyn värikirjoon – ja sato kypsyy. Pääsemme uuden tuotannon makuun – lähiruokaa pöytään. Marjasatoa saatiin jo kesällä talteen, nyt ovat juurekset vuorossa – ken ei jo ole varhaisperunaan ja vastaaviin vielä tottunut.

Oikein hyvä.

Ruuan maku on meillä Suomessa aito.

Täytyy jatkossa pohtia hieman enemmän myös sitä, mitä meillä luontaisesti syödään. Tarjonta on runsas, kuten jo aiemmin olen sivumennen todennut. Valitettavasti perunan kuva jää tästä jutusta pois, ellei varhaisperuna vilahda tuossa torikuvassa. Perunaakin riittää, kyllä. Ja siitä voi valmistaa pienin höystein mitä erilaisimpia ruokia. Velleistä alkaen.

Kenellä on paras kotimaisen lähiruoan resepti? keräilen niitä tässä tulevan talviruokintakauden kuluessa.

Pari kuvaa teemakuvan lisäksi.

On jo aika valmistella myös sitä, mitä jouluna syötäisiin, jos itse säilöö tai pakastaa jotain valmiiksi odottamaan. Jouluiset kuvat sitten toiste. Nyt valmistelemaan talven varalle …

Jätä kommentti

*