SAVON SANOMAT voitti vaalit

Mielestäni SAVON SANOMISSA vaalitulokset olivat paremmin kuin mihin HELSINGIN SANOMAT monilla sivuillaan ylsi 15.4.2019;

Ilmeisesti Helsingin Sanomat toimitettiin painoon jo alkuillan tulosten aikaan. Analyysini on tietenkin maallikon, mutta, mutta, Onnitteluni silti.

Kirjoituksessani 20.1.2017 onnittelin ja lainasin Savon Sanomia uutisvoittajana;

Päivälehdessä 20.1.2017: “STT-Lehtikuva lainasi Savon Sanomien uutisia viime vuonna 127 kertaa. Luku on paras, johon Savon Sanomat on koskaan yltänyt. Esimerkiksi vuoden 2015 määrästä siteeraukset lisääntyivät yli kolmanneksella. Uutisvoittojen määrä nosti Savon Sanomat viime vuoden viidenneksi siteeratuimmaksi mediaksi Suomessa.”

Nimesin Savon Sanomat uutisvoittajaksi myös syksyllä 1986 Urho Kekkosen kuolemasta kertoneilla sivustoillaan. Sanontani jäi elämään.

No, tämä tietenkin näkyy paikallisesti, mutta toimitusten pienentyessä myös valtakunnallisesti.

 

Kirjoitan lähiaikoina esimerkiksi siitä, miksi Kuopio saa niin vähän kansanedustajia, kun karjalaiset näyttävät kykenevän parempaan.

 

Lähiaikoina on tietenkin uhrattava ajatuksia myös suomalaisuuden vaalimiselle ja esimerkiksi uskonnon kaltaisten elementtien väheksymiselle vieraslajien tapaan – ruotsalaiset toivat Suomeemme roomalaisten systeemit – toki Agricola   rakenteli juutalaisten uskonnon ja historian päälle suomenkielisen systeemin, mutta Ukko ja Pohjan emäntä unohdettiin – edelleenkin Suomeen levitetään ulkomaalaisia oppeja ja rakenteita, kuten EU.

aiheita riittää

Jäsenmaksu nousee – Exit-hanke luonnon helmassa

Kommentit

 • Asukki

  Eikö varkauden demari piässytkään?

  • Eino J. (maallikkona)

   Tarkkaa vastausta en tiedä, mutta 16.4.2019 klo 13.33 oikeusministeriön vaalisivulla on tieto
   vertailuluku ja henkkoht äänet

   Suhonen, Timo Varkaus 12743,333 3980
   Varalla
   Väätäinen, Tuula Kuopio 9557,500 3944
   TARKISTUSLASKENNASTA on kyllä mainittu nettisivustoilla, mutta odottelen kunnes uutisoidaan puoleen tai toiseen, KESKIVIIKKO on muistaakseni virallinen tulospäivä.

 • Eino J. (maallikkona)

  Ja päivän lehden mukaan Tuula Väätäisen valinta kansanedustajaksi vahvistettaneen 17.4. – ääniä onkin (29) enemmän kuin Suhosella aiemmin ilmoitettiin

 • Eino J. (maallikkona)

  Noinkohan suomalaisten alkuperäisistä uskosta 1948 kirjoitettu vastaa olleita oloja, kenpä tietää, mutta

  laitanpa linkin HS 17.4.2019: Suomalaisten muinaisusko, Harva 1948, SKS 2019,

  “Muinaisessa suomalaisessa kansanuskossa vainajat olivat ihmisille tärkeämpiä kuin yläilmojen Jumala. Elävien piti tulla toimeen kuolleiden kanssa.

  Näin kirjoitti uskontotieteilijä Uno Harva vuonna 1948 julkaistussa klassikkoteoksessa Suomalaisten muinaisusko. Tänä vuonna SKS teetti kirjasta uusintapainoksen.”

  HS:n jutussa – siis tuossa teoksessa – nuo maahiset ja pikku-ukot tuovat ainakin mieleeni roomalaisten kansanuskomuksia, joista siitäkin on kirja …

Jätä kommentti

*