seksiä kaupungissa – sinkkuelämää ja naiskato

Nuorten naisten muuttoaalto Suomen maakunnista pääkaupunkiseudulle nousi uutisiin.

Ylen nettisivuston mukaan tämä selittää suuren osan syntyvyyden romahtamisesta. Yle 31.12.2019 kertoo, että Suomessa on ns. synnytysikäisiä 15 – 44 -vuotiaita naisia 2,7 % vähemmän kuin vuonna 2001. Väkisinkin vertailukohdaksi on otettava Kiinan poikalapsia suosiva yhden lapsen politiikka, minkä seurauksena miljoonia poikamiehiä on ilman puolisoa.  

Suomessa naiset muuttavat ja keskittyvät kasvukeskuksiin:

YLEn verkkosivuston mukaan Uudellamaalla on nykyisin yli kymmenen ja Pirkanmaalla yli yhdeksän prosenttia enemmän 15 – 44 -vuotiaita naisia kuin vuonna 2001.

Toinen vertailu lienee paikallaan.

Kirjallisuus- ja elokuvahahmot Sinkkuelämää-sarjassa. Wikipedia kertoo, että Sinkkuelämää oli alun perin Candace Bushnellin kirjoittama kolumni New York Observer -sanomalehdessä. TV-sarja pyöri Suomessa vuosituhannen vaihteessa. Keskimäärin katsojia oli 533 000 jaksoa kohden. Viimeinen jakso keräsi 795 000 katsojaa. (Helsingin Sanomat on Wikipedian tietolähteenä).

Eräs tietokirjailija kertoi jokseenkin, että New Yorkin Manhattanille sijoittuva Sinkkuelämää kuvaa aviomiehen etsintää  ja naisten keskeistä kilpailua heistä kaupungissa, missä miehiä on vähänlaisesti – varakkaita – sinkkuja – sitoutuvia. Kirjasta on jäänyt myös mielikuva, että Yhdysvalloissa olisi kaikille naisille aviopuoliso, jos naiset hakisivat miehen Manhattanilla, esimerkiksi Alaskasta.

Jo pieni epäsuhta sukupuolien suhteen aiheuttaa sinkkuelämän kaltaisen reaktion.

Maakunnissa tietenkin miehet joutuvat kilpailemaan niukkenevasta naisvarannosta – kuten perinteisesti aina ennenkin – menestyksellä ja varallisuudella – turvallisuudella – komeudella jne. Kun naisväestö johtaa ja kouluttautuu, he valitsevat puolisonsa, kuten aiemminkin ovat tehneet.

tai pojat muuttavat tyttöjen perässä suurkaupunkeihin!

 


Linkki: Yle verkkosivustolle: https://yle.fi/uutiset/3-11114989

Kommentit

 • Juhani Kansa

  Kohti uusia pettymyksiä pojat, kohti kuivempia pöheikköjä. Ei oikeestaa maakunnissa eroo, mitä idemmäs ja pohjosemmas mennään niin sitä nopeampi on ollut muuttotahti kansalla. Ei edes maahanmuuttajat suostu pysymään …

  • Eino J. (maallikkona)

   Mitäpä Juhani Kansa tuohon sanoisi
   kiitos kommentistasi

   johan meillä on vuosikymmeniä puhuttu tuontivaimoista ja nykyisin tuontityövoimasta, ja toimitettukin jos oikein muistan uutisia. Yleensä kannettu vesi ei kaivossa pysy, mutta kaiketi juuri noista mainitsemistasi pääkaupungista kaukaisimmista lääneistä, nykyisistä maakunnista, olivat muuttomäärät esimerkiksi Ruotsiin kaikkein suurimmat (ainakin väestöön suhteutettuna). Maaseutu on autioitunut, joten väki muutti kaupunkiin – ehkä nykyisin naisväki työllistyy lukeneisuutensa ansiosta väestöstä parhaiten (osa miehistähän kaiketi valitsee jo peruskoulun jälkeen koulutuksen sijaan käsityötaidot edelleenkin)

Kommentointi on suljettu.