Hyvä Cool Kuopio

Viihdettä "Täällä jossakin" (Taidekuva Aarno Sundgrenin kokoelmat)

Kuopio Tanssii ja Soi -valokuva kesältä 1982 (SS 13.6.2015) toi mieleeni, että avustin tuttavaani asentamaan esiintymislavan äänentoistolaitteet. Se oli tuolloin paljolti talkootyötä. Tätä tapahtuman pitkää yhteishenkeä kannattaa vaalia.

Talkoista jäi päähäni SKÅL -lippis. SKÅL International on matkailualan ammattilaisten kansainvälinen järjestö. Se markkinoi globaalia matkailua ja ystävyyttä sekä yhdistää ainoana Suomessa kaikki matkailun muodot. Kannattaisi perustaa sen osasto myös Kuopioon. (Totesin 26.6.20015 Lukijan sanomien palstalla.)

Kesällä 1982 Atlaksen lämpimässä kokouksessa olivat Kuopion tietoliikennepäiviä suunnittelemassa järjestelytoimikunnan pj., teollisuusneuvos Aimo Eerola (KPY), piiri-insinööri Heiskanen (PTL), konsuli Lauri Salmi (Kauppakamari, Savon Messut), johtaja Aarne Väinämö (maakuntaliitto) ja professori Arvo Laamanen (KuKKo). Piirtoheittimen lamppu paukahti ja sirpaleet vain helisivät sen tuulettimessa. Sirpaleet tiesivät onnea. Tampereen messujen sähköisen viestinnän päivästä bongasin Kuopion päiville professorit Martti Tiurin ja Seppo J. Halmeen. Kerroin Tampereella olleesta katuvarsiliputuksesta. Se saatiin Kuopioonkin. Tampereella salama iski messuhallin katolle kaiutinkaapelipylvääseen. Mahdoton pamaus ja paljon karstaa. Maadoituksista kannattaa huolehtia!

Tietoliikenteen kehitys on ollut huima tuosta kesästä 1982. Ammattilaiset innostuivat ja tekivät Tietoliikenne -83 -päivät teemana ”Tiedon synnystä tiedon käyttöön”. Päivien puheenjohtaja professori Osmo A. Wiio toimi myöhemmin myös telelakikomitean puheenjohtajana.

Älypuhelimia riittää nykyisin, mutta alaa ja uutta Nokiaa voi vieläkin Suomessa kehittää. (Tämä kommentti on ajankohtainen erityisesti nyt, 2016, kun kännykäntekijöitä irtisanotaan Suomessa kasapäin. Jos kohta, Nokia on ilmoittanut palaavansa tuotemerkkinä jälleen markkinoille … joten: Kannattaa odottaa rauhallisesti uusia peliliikkeitä.)

Eino J. Pennanen

Kuopio

– – – – – – – –

Muutin otsikon 22.6.2016, kun erään yrityksen mainoksissa esiintyy aiempi otsikon sana.