Etunimet uusitaan työmarkkinoilla < 2030

YK:n tavoitteena on saada tasa-arvoinen maailma vuoteen 2030 mennessä. YK hyväksymä naistenpäivän teema oli sukupuolten tasa-arvon saavuttaminen vuoteen 2030 mennessä. Naisiin ja tyttöihin kohdistuva syrjintä ja väkivalta lopetetaan kaikissa maissa tuohon mennessä. Tähän liittyen on viritelty ajatuksia kehittää tasa-arvoa monella tavalla.  Suomi vaikuttaa saavuttavan tavoitetilan, mutta miten on muualla maailmalla?

Käytännön tehtävä on myös hanke poistaa erikseen naisten ja miesten etunimet.  Ilmeisesti Suomessa tähän päästään jo 1.4.2017 mennessä. Uudet nimet annetaan lapselle jo neutraaleina niminä. Elossa olevien nimet muutetaan neutraaleiksi niin, että kirjainten järjestystä muutetaan tietokoneella. Jokainen saa postissa uudet passit ja henkilökortit.

Esimerkiksi … Seppo on ilmeisesti Oppes. … Aila on Laai jne.

Tätä tarkoittava kansalaisten lakialoitekeräys on suunnitteilla, ellei jo nimenkeruuvaiheessa.

Paas kahtoon, mikä on oma uusi nimesi!

Kommentit

  • Eino J. Pennanen

    Aprillipivän satoa, mutta osittain totta toinen puoli. Noin älyilynä pohtien voisi olla rationaalinen suuntaus. Ymmärtääkseni sekä miesten että naisten nimiä on ollut aikojen alusta alkaen? joten käytäntö jatkunee ennallaan. … Äskettäinen etunimiuutinen

    Sinänsä päivälehden puolella oli muistaakseni myös uutinen, että muissa maissa / -kulttuureissa ei vastaavaa etunimikäytäntöä ole. (Uutinen oli muistaakseni vuonna 2014, missä kerrottiin mm. että Muhamed eri muunnelmineen oli saanut nostetta yleisenä lapselle annettuna miehen nimenä tällä vuosituhannella, Nimien eurooppalistumisesta taustaa.)

Kommentointi on suljettu.