The Holi – uudelleenkoulutusta

Holi होली

Varmaankin jokainen suomalainen tykkää ajatuksesta, että ruotsalaiset voisi laittaa uudelleenkoulutukseen? Tällä tarkoitan kiinalaisten uudelleenkoulutusleirejä. (Maaotteluhenki pulpahti aasinsiltana jälleen pintaan.)  Moni suomalainen muutti työn perässä Ruotsiin takavuosina, joten eiköhän Suomen kansalaisuus pitäisi heiltä perua…

Niin.

Katsoin netistä, että al on arabian kielen määräinen artikkeli (ال) tai perhettä merkitsevä sana (آل). ja Holi (hindiksi होली) on Intian hindulaisuuden jokakeväinen valon ja värien juhla. Holi on yleinen hulluttelupäivä, jolloin pilanteko ja kepposet ovat sallittuja.

Holia vietetään kahden päivän ajan maaliskuussa tai huhtikuun alussa. Kaduilla heitellään värejä toisten päälle. Holi-päivän aattoiltana roviolle asetetaan tarinan kuningas Hiranyakashipun ilkeän sisaren Holikan kuva, joka poltetaan. Onkohan Syyriassa vaikuttanut kauppareittien varrella hinduja? vai mistä tuo vankileiripaikkakunta on saanut nimensä?

Uudelleenkoulutus 

Työeläkelaitokset voivat tukea työeläkekuntoutuksena esimerkiksi ammattiin johtavaa koulutusta oppisopimuskoulutuksen, ammatillisen perustutkinnon, erikoisammattitutkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon muodossa. Sanaa on käytössä Suomessakin.

Kiinassa uudelleenkoulutuksesta on sanottu YLE netin mukaan, että ”Jos saat tarttuvan viruksen, kuten SARSin, täytyy sinun käydä läpi hoito suljetussa ympäristössä, jotta et levitä virusta. Jos et ole täysin parantunut palatessasi kotiin, voit tartuttaa koko perheesi.”

Mitäpä tuohon Kiinan uiguurit aiheeseen muuta sanoisi. ”Viruksia” Kiinassa torjutaan… Entäpä tuohon isis-taistelijaporukkaan osallistumisesta Syyriassa?

Huuliharppukostaja

ital. C’era una volta il West, engl. Once Upon a Time in the West on Sergio Leonen ohjaama yhdysvaltalais-italialainen lännenelokuva vuodelta 1968, joka lasketaan kuuluvaksi italowesterneihin ja on niistä merkittävin ja myös ajallisesti sen huipentuma – Pertti Avola: Ruutia valkokankaalla. Helsinki: Jalava, 2017.

Suomen elokuvatarkastamon vaatimuksesta elokuvasta leikattiin Suomessa 4 minuuttia 12 sekuntia eli 115 metriä. Siitä poistettiin pojan ampuminen ja miehen kidutus mankelissa sekä lyhennettiin kuolevan johtajan ryömimistä savikuopassa ja huuliharppukostajan veljen hirttämistä.

Wikipedian lainatun tiedon mukaan: Huuliharppukostaja oli Suomessa vuoden 1970 katsotuin ulkomainen elokuva

Elokuvissa kostaja kasvaa pikkulapsesta aikuiseksi. ja toiminta alkaa.

Varmaankin isis-virustartunta kaipaisi uudelleenkoulutusta.

Muistaakseni kiinalaiset kävivät hakemassa Suomesta lainsäädäntöoppia, joten nyt voitaisiin hakea sitä meille Kiinasta. Meinaan, että JOS isis-leirien porukkaa palautetaan Suomeen, jotain pitäisi tehdä. Punakapinallisia pidettiin aikoinaan vankileirillä ruohoa syömässä, osa heistä ammuttiinkin, joten ennakkotapauksia on.

Mikäpä tässä olisi järkevin? poistaa entisajan tyyliin kansalaisluottamus – siis kansalaisuus, vai mikä – tuhlaajapojan paluu ja juhlapidot?