tunnistatko oikean pukin – kaupan agentit – kapitalistipukin

Joulutarina on mukava lapsille – mutta vanhakin jo nuortuu.

Tarinaa hyödynnetään markkinoinnissa – ja pääasiassa ylläpidetään markkinavoimin. Kuulostaako tutulta?

Politiikka on mukana joulussa. Entisajan joulussa oli sentään kyse kristillisyyden siemenestä, jopa 300 luvulta alkava piispa-Nikolauksen lahjaperinne ennen joulua. Tästä erottuaksemme, luterilaisilla joulun tuo kristuslapsi. Uskonnot olivat erilaistuneet. Valtamediat ovat kaupan puolella, samoin punapukki on kapitalisti.

Politiikassa on myös havaittava eri asiat toisistaan. Median lukutaitoa tarvitaan.

Porvarillinen piiri pääsi Sipilän hallituksen myötä  työväestön verenmakuun – vai miksi tuota elinkeinoelämän tavoitteita myötäileväksi kapitalismia voisi kutsua. Tätä normitalkoota tahdottaisiin jatkaa, joten työväestön etuja ajava hallitus on niin mediassa kuin muutenkin vastatuulessa – vaikutti olevan jo alkumetreiltään (postasinkin tästä jo aiemmin). Kansaa manipuloidaan näköjään kaiken aikaa tähän suuntaan. vai oletko eri mieltä, siis porvari porvarin ja palkansaaja palkansaajan edunvalvonnan kannalla?

Työväki lakkoilee tämän syksyn aikana. Ajaa etujaan.

Tavoitteena on saada aikaan työrauha tulevalle sopimuskaudelle, eli työehtosopimusten uusiminen. Keskusjärjestöjen rooli osattiin joukkovoimana torpata kun elinkeinoelämän keskusliitto EK vetäytyi markkinoilta – muodollisesti – mutta eräitten mielestä jatkaa edunvalvontaansa kulisseissa entiseen tapaansa. Julkistin aiemmin tuon edunvalvontatilaston takavuosilta – kaavio. Työnantajat tavoittelevat työntekijäjärjestöjen alasajoa, sopimisen viemistä amerikkalaisittain työntekijän ja työnantajan välisiksi – missä työnantaja oln se vahvin osapuoli – sanelija.

Suomessa liitot vaativat palkkojaan. Lakot syövät pukin ostovoimaa

 

Jätä kommentti

*