Turvapaikka Trumpille Suomesta – Trump Town Kuopioon!

Luithan jo Onnea USA – postaukseni? 2020 ja myös 2016; Vaalit on siis käyty, tai oikeastaan vasta edessä kun valitsijamiehet (ja -naiset) kokoontuvat toimittamaan valinnan joulukuussa. Meillä Suomessakin oli vastaava menetelmä ennen suoraa kansanvaalia. Systeemi muistutti Ruotsin tapaa huutaa joku kuninkaaksi. Tapoja eri toimituksille on oltava, jotta yhteiskunta toimii. Viisaat valitsijamiehet on hyvä sekin, kun kansa ei itse osaa päättää, tai mahdollisuus suoraan vaalin puuttuu. Kuinkahan meilläkin kävisi, jos sattuisi jokin ”romahdus”, voi vain arvailla.

Ajatus kirkon myöntämästä turvapaikasta juolahti mieleeni, samalla kun muistelin noita pakolaisaaltoja, joita poliisi kuskaili taannoin eri puolille Suomea. Ja jotkin järjestöt läpi sormien eri puolille Eurooppaa.  Kuopiossa voisi olla ja tänne rakentua Trum Town – helpostikin. Presidentin kone voisi ykkösenä lennättää pakolaisen Suomeen virkakauden viime minuteilla – palauttaisimme koneen tietystk Brysselin kauta omistajalleen.

Kuopio ja Suomi saisivat uutta potkua kun Trump-pilvenpiirtäjät alkaisivat kohota maisemaan ja muukin toiminta kasvaisi aivan eri mittasuhteisiinsa suuren maailman malliin. Miljardibisnekset olisivat arkipäivää ja pikkukolikoita – taskurahoja kaiketi.