United States of .. Africa

Uutiskynnyksen ylitti uutinen yhdysvaltalaisen miehen löydettyä suomalaisen äitinsä dna-testien kautta. Unohtui jo mikä hänen tarinansa oli ollut, mutta toisaalta palautui mieleeni Suomeen takaisin muuttaneet sukulaiskansojemme jäsenet. Moni Amerikkaan lähtenyt jäi sinne mutta myös palasi takaisin Suomeen. Presidentti Koiviston aikaan todettiin olevan muistaakseni Inkerin suomalaisella heimolla paluumuutto-oikeus Suomeen. Ilmeisesti he käyttivät tätä oikeuttaan.

Kuinka sama toimisi laajemmin esimerkiksi Yhdysvaltojen kansalaisilla? Äskettäin esitettiin eräällä kanavalla Yhdysvaltojen tasa-arvotilanteeseen liittyvä mellakkaohjelma – ”rodut” taistelivat keskenään vuoden 1992 mellakoissa – mustien sorrosta oli kysymys. Voisiko olla niin että aikoinaan orjiksi pakolla kuskatut ja myydyt kansan osat palaisivat omasta tahdostaan isovanhempiensa isiensä maahan – siis valtaosa Afrikkaan?

Afrikkaan voisi heidän (yhdysvaltalaisten) vaurautensa ja tietotaitojensa ansiosta muodostaa koko mantereen kattavan Afrikan Yhdysvallat – eikö vain? Mahdollisesti nykyinen USA tukisi kansalaistensa aktiivisuutta Afrikassa niin rahallisesti kuin muutenkin teknologialla, demokratiaviennillä jne., jotta uusi US..A menestyisi vapaana demokratiana ja markkinataloutena – jopa huipputeknologian ja luonnonvarojen suurvallaksi saakka.

Aiemmin Suomen juhlavuosina kotimaassa vieraili runsaasti Suomesta muuttaneitten jälkeläisiä. Sanottiin että kotimaan kaipuu herää viimeistään neljännen sukupolven aikana. Kenties yhdysvaltalaisella tarmokkuudella ja yrittäjyydellä saisimme kokea Afrikan nykyistä vauraamman ja mahtavamman uuden kukoistuksen afrikkalaisten kansojen omin voimin … ehkäpä yhdistyneenä jo tämän vuosisadan kuluessa.

Samaa paluumuuttoa ja varallisuuden mukanaan tuomaa hyvää toivomme tietenkin myös tänne koti-Suomeen …