Uusin ajatuksin

Vuosi 2016 alkoi perinteisesti –  Wienin filharmonikkojen uudenvuoden konsertti tuli katsottua kenties jo viidennenkymmenennen kerran. Se on televisioitu joka vuosi uudenvuodenpäivänä Wienin musiikkiystävien seuran konserttitalosta Wienistä. Usein on tehnyt mieli mennä paikanpäälle, mutta paikat on varattava usean vuoden varausajalla – ja kallistakin tuo on. Olen siis tyytynyt televisiointiin, missä lisukkeena on maisemakuvia ja tanssiesityksiä.

Luonnostelin uutta vuotta viime vuoden viimeisenä päivänä.

Pohdin yhteistyötä ja naapurin blogissa esitettyjä laatutoiminnan ajatuksia. Toivottavasti laatuajattelu Suomessa kehittyy ja yritysten johtamistapa lähestyy mukavuusrajaa – jos näin ei jo ole. Sama toive vuodelle 2016 on myös työmarkkinoille, vaikka keskitetyistä sopimuksista on ollut aie jo luopua – jotta sanelupolitiikalta väältytään ja saadaan käänne parempaan.

Jos Elinkeinoelämän keskusliitto EK on tullut tiensä päähän, sen valta riisutaan, on keskitettyjen tupo-sopimusten teko mahdollista tietenkin kaikkien työnantajaliittojen ja työntekijäkeskusliittojen kesken yhdessä toimien.

Muilta osiltaan vuosi 2016 vaikuttaa olevan vakaa;

  • vaikka AKT on jäänyt EK:n panttivangiksi,
  • ja AKAVA, SAK ja STTK siis AKT:n vangiksi,
  • sekä hallitus työmarkkinoiden pakottamana pakkolakien tielle,

on hallitustaival vakaa, sillä

  • PS pysyy tiukasti hallituksessa, kun se on jäänyt galluppien vangiksi – siinä missä muutkin hallituspuolueet.
  • = ennenaikaisia vaaleja on siis tarpeetonta odottaa;
  • tiettyjä hallitusjoustoja valtapuolueitten kannatusluvut tietenkin jäävät odottamaan.

Tästä on hyvä jatkaa pienempiä asioita pohdiskellen ja askel kerrallaan parannellen.

Seuraavissa kirjoituksissani pohdin mm. puoluekentän tavoiteohjelmia, arvoin tälle järjestyksen. Lisäksi pari juttua jäi pöytälaatikkoon vielä viime vuodelta, joten kiitos jo etukäteen mielenkiinnostasi asioitani kohtaan.

Jätä kommentti

*