V, mystiikkaa ja revontulia – murha

Jossain Kuopiossa

Hyvä serkkuni Tilda!

Moskova

Olen odotellut käyntiäsi. Kerron kohta montako prikaatia on saatu jo järjestettyä. Pioneeriryhmiäkin on lasten osalta koottu. Ovat päiväkerhoja. Heistä kasvaa kunnollisia taistelijoita aikanaan.

Lehdistä olen seuraillut maailman menoa. Piipahdan toisinaan ulkonakin. Karkasin suoraan sanoen hoitokodistani. Tulivat sota-aikojen keskitysleirit mieleeni, kun olin niissä vartijana. Olen jälleen kotosalla ja keitän puurot ja kahvit itse. Lapset käyvät useammin.

Jaa, täytyypä laskea. Omaa väkeä on jo kertynyt muuttoliikkeen tuomana, joten huligaaninuorisoa käytetään vain epäjärjestyksen tuottamiseen. Koulupudokkaita ja joutilaita on meillä sinänsä runsaasti. Hieman rahaa joukkoon välikäsien kautta ja agitaatiota, niin pysyvät otteessa.

Laitan nuo laskelmat erillisellä liitteellä. Saatan pistäytyä tässä kesällä.

 

Hyvä vanhempi puoluesihteeri!

Peijing

Lähetän muutaman rivin sinne Kiinaan. Oikeaa kommunismia Teillä, etten sanoisi entisajan Kolmas tie kukoistaa siellä teillä. Meillä Suomessakin jouduttiin samaan menemään kun kommunismi nitistettiin. On meillä omat järjestelmät säilyneet, mutta julkisesti hyväksytään tämä kapitalistien systeemi.

Odottelemme että tulette, niin saadaan jotain aikaan. Kovasti parjaavat teitä toisinaan. Sekin maailmanlaajuinen sähköverkko oli hieman kielteisesti esitelty. Brasilian kaksituhatta kilometriä suurjännitelinjaa.

Olette näköjään hoksanneet sen, että revontulet aiheuttavat tuhoja sähkölinjaan, jos sen rakentaa itä-länsi -suunnassa. Venäjälläkin aikoinaan käytettiin tasavirtajohtoja tuohon poikittaiseen sähkön siirtoon. Meillä Suomessa linjat ovat pääasiassa pitkittäiset, eli pohjois-etelä -suunnassa. Meillä kun käytetään vaihtovirtalinjoja. Huomasivat onneksi nuo vaurioriskit alkuunsa.

Ostelkaapa kemiyhtiön vesivoimat ja tuokaatten halpaa sähköä myös meille! Voisin koota nuorisoprikaateja käyttöönne jos tarvitaan?

Tildan Kuopion serkku

 

Poliisin Kuopion päämajassa, tänään aamulla

Kuolemantapauksia tipahtelee ruudulle sieltä täältä, pitkin aamua. Eriskummallisiako? sattumalta ilmoitukset ovat näin heti aamutuimaan. Yrittäjiä taitavat olla, tai entisiä. jokunen ulkomaalainenkin, Baltiastakin tihkuu aamun uutisia, Ruotsistakin.

Josko käytäisiin ensin torikahveilla … täytyy myös käydä suojeluspoliisin palaverissa, mitähän niillä nyt lienee mielessään.

Kommentit

  • Eino J. (maallikkona)

    Lukijani saattavat muistaakin, mikä tai kuka on (oli) Moskovan Tiltu. Wikipediassa kerrotaan mm., että

    suomalaiset saivat kuunnella (sotavuosina) venäläisiä propagandaradioita, joista Moskovan Tiltu on ehkä kuuluisin.
    Suomalaiset usein pilailivat Tiltun kustannuksella, koska propaganda oli useasti hyvinkin ilmiselvää.

Jätä kommentti

*