Valtiolle työpaikkoja – Eläkeputki Oyj – Made in Finland!

Kun Suomi vaurastui hyvinvointivaltioksi, valtio oli suuri työllistäjä. Rakennettiin ja perustettiin teollisuutta. Kehitettiin uutta – laatua.

Jos työ ei tule työllisen luokse, sitä on luotava uudelleen. Siispä: ryhtykäämme perustamaan valtion yhtymiä uudelleen.

 

Meillä oli aikoinaan kampanja, etä Osta suomalaista – osta kotimaista – kaikki se on aina kotiinpäin.

Mihin hyvonit ja muut hävisivät? Vaatteet tulevat elektroniikan ja monen muun ohella ulkomailta – ovat halpatuotantoa – onko meillä varaa parempaan?

 

 

Kommentit

 • Konsulentti

  Demarit voisi käynnistää Valco uudestaan, Varkaudessa demarit häärää teollisuuskiinteistösijoitusten parissa, kuntalaisten tahoilla tietysti.
  Näyttöäkin demareilta löytyy, kuten veronmaksajille kallis tyhjänä seisova akkutehdas, sinänsä surullista.

  • Eino J. (maallikkona)

   kiitos kommentista!
   Tuon Valcon tunnistan, sehän oli (ehkä myöhäsyntyinen) tv-kuvaputkien tehdas. Jotenkin muistikuvat lähentyvät edesmenneen Kalevi Sorsan aktiivisuuteen, mutta täytyisi tarkistaa. Taitavat litteät näytötkin, ja elektroniikan komponentit yleensäkin, olla itämaissa tehtyjä – aikoinaan jopa niin, että tehdastyöläinen kaiketi lähes sokeutui lyhyehkössä ajassa silmien rasituksen vuoksi. Mutta että Suomeenkin tarvittaisiin … niin … jotain.

   Kiinteistöjä haalittiin eräässä vaiheessa lujasti – näin muistelen talousuutisista ja -trendeistä. Liki kaikilla kaiketi niitä oli ja rahastoissakin luulen. Paljon meillä taitaa olla tarpeetonta liiketoimintaa, mikä sekin kuormittaa – luontoa ja talouttakin – jos arvioi noita koronaherkkiä aloja kansanomaisella mutu-tuntumalla? Tiedä sitten sanoa, kun yrittänyttä ei laiteta. Suunnitelmataloudessahan tehtäisiin SE välttämättömin, ehkä makeaa vain lauantaisin – ja luksusautoja – niin kenelle?

Kommentointi on suljettu.