XVIII, yhdeksän vuoden murhaputki

00001 Suomen kesää:

Rakennetun ympäristön laitamilla oli entisaikaan paljolti horsmia ja nokkosia. Nykyisin teiden varsille ja puistikkojen laitamille on levinnyt teemakuvani lupiini. Onko se hyvä vai erittäin hyvä asia, on jakanut mielipiteitä.

Komisario Launo ajelee eräälle murhapaikalle lupiinimeren vieritse. Selkeä tapaus: lupiinimurha. Kuinkahan aikovat nuo vieraslajit hävittää?

Ohops – jälleen kaiketi ulkomaalainen tämä vainaja. Lieneekö tämäkin ollut agentti, kuten edellisellä paikalla vaikutti olevan? Mitähän paikkatutkijat ovat löytäneet? Töitä näyttää riittävän, ei ole kato käynyt tällä alalla – nurinkurista sinänsä.

Ajatukset jatkavat ajon aikaista askarointiaan;

Jos murhia tehdään meillä kuten parhaimpina aikoina New Yorkissa, suomalaiset loppuvat noin yhdeksän vuoden kuluttua – ehkä vähän myöhemmin, mutta silti. Luvussa ovat mukana kaikki vauvasta vaariin. Murhaaja tai kopla on saatava siis kiinni mahdollisimman pian. Viimeinhän se kyllä paljastuu, jos on suomalainen, mutta kuka jää odottamaan.

70000 Jossain Savossa:

Pieni ryhmä on tavannut ikään kuin ohimennen, jos ulkopuolinen sattuisi heitä tarkkailemaan.

Viestikapulan vaihto ♠. Silmäilläänpä puhdistusoperaation seuraavia liikkeitä.

  • Ryhmämme keskittyy tulokkaitten ja turistien eliminointiin.
  • Niitäkin riittää, vaikka varsin moni on lähtenyt jo vapaaehtoisesti paremmille metsästysmaille.
  • Tapaukset ovat hankalampia ja vievät paljon aikaa.
  • Poliisi on jo varuillaan ja kansalaisetkin valppaina.
  • Eiköhän tinki saada täyteen.

000001 Jossain Suomessa:

Pieni ryhmä on tavannut ikään kuin ohimennen, jos ulkopuolinen sattuisi heitä tarkkailemaan.

Vistikapulan vaihto ♣. Silmäilläänpä puhdistusoperaation seuraavia liikkeitä.

  • Ryhmämme keskittyy agenttien ja vakoilijoitten eliminointiin.
  • Niitäkin riittää, vaikka varsin moni on naapurimaan vakoilijan surmalähtenyt jo vapaaehtoisesti paremmille metsästysmaille.
  • Tapaukset ovat hankalampia ja vievät paljon aikaa.
  • Poliisi on jo varuillaan ja kansalaisetkin valppaina.
  • Eiköhän tinki saada täyteen.

70130 Jossain toisaalla Kuopiossa

Piippolan vaari muistelee menneitä, on ikää jo 100 vuoden pintaan. Hän on pitänyt yllä jenkkien vakoiluringin toimintaa ja käynnisteli kevään korvalla matkailusesongin myötä entisen tukikohdan toiminnan. Apua saatiin heti kun uusia rekryyttejä tuli paikalle.

Väki on vaihtunut – toivat ja veivät oikein laivaston paatilla – näin luulen. Paljon on tullut ruumiita näköjään heilläkin – ja mitä lehdistä ja Savon Sanomista on muuten saanut lukea, muuallakin.

Kuinkahan ne saivat ruumiit laivaan? jokin salakuljettajien temppu varmaan. Brititkin taisivat olla samalla asialla kun sotalaiva piipahti satamassa?

Saatiin kyllä vihiä myös noista puhdistusoperaatioista ja ulkomaalaisten agenttien toiminnasta. Täytyy vihjata suomalaisille suopon pojille ohimennen.

Talousrikollisiakin on paljastunut – kaiketi joku niitä eliminoi – ehkäpä kostaja kiertää pitkin Eurooppaa. Myyvät firmat konsernin sisällä toisilleen olemattomia – verottajallehan tuo kuuluisi, mutta olkoon miten on.

Alkaa tuo kesä jo rauhoittua.

Puutarhurin mietteitä

Lupinipensaikkoja näköjään niitetään kesäisin. Tämä vähentää siementuotantoa. Muistelen, että lupiini kukki kesäisin kahdesti, jos sen leikkaa ensimmäisen kukinnon jälkeen? näin voisi olla hyvä tehdäkin, lupiinin kukkia olisi pihapuutarhan eri aikaan kukkivien kasvien tapaan tarjolla pitkin kesää.

Ajan kanssa lupiinista saattaa kehkeytyä Suomen kansalliskukka – sen tavoittaa silmiin kieloa useammin. (poimintoja jutustelustani 1.7.17 Luonto kauneimmillaan)

Jätä kommentti

*