YK:n ja EU:n pakolaispolitiikasta

Hiilipäästöjen mallisessa kaupassa ihmisarvo on puolittunut siitä ajasta jolloin sopimukset määriteltiin, koska samoista arvoista kilpailee nyt kaksinkertainen ihmismassa. Seitsemän miljardin väestömäärä kasvaa sinänsä edelleen.

Italian ja etelän maiden on lopetettava siirtolaisten hallitsematon vastaanotto. Italialla on hyvä syy lopettaa siirtolaisten vastaanotto. Eurooppa ei jaa väkeä keskenään. Presidentti Halonen oli alkukesästä oikeassa siinä, että pakolaissääntöjä on muutettava, ei vain kristillisiksi kääntyneitten osalta, vaan kokonaan.

Tätä ja YK:n sanktioita lähtömaita kohtaan odotellessa, on käännettävä katseet vapaaehtoisiin pelastajiin, siihen että keinotekoisesti haaksirikkoiset kuljetetaan merellä heidän lähtösatamiinsa. Lomakaudella purjehtijoita Välimerellä varmasti tähän riittää, jos viranomaisten laivan on ”pakko” tuoda heidät Euroopan puolelle. Suomestakin taisi lähteä vapaaehtoisväkeä näihin tehtäviin? Lauttatarpeita varmasti alueelle saadaan Suomen metsistä runsaasti ja kiireesti.

Länsimaalainen on tietenkin syvästi pahoillaan Välimeren lukuisista kuolemantapauksista, mutta sinänsä pääasiassa hukkumiset ovat itse aiheutettuja, läksijän vakaan harkinnan jälkeen. YK:n tulisi olla aktiivisempi estämään diktaattorien ja kansanryhmien vainot jäsenmaissaan – pakolaisuus ja siirtolaisuus on seuraus eikä varsinainen taudin syy. Toki puuhastelua on meillä muillakin, mutta tätä vartenhan kansainyhteisö on olemassa, vai onko?

Eräs teologi piti suorastaan johdatuksena sitä, että esimerkiksi muslimit saapuvat joukolla Eurooppaan evankeliumin ääreen, mutta voinee sen ymmärtää myös heidän uskonsa kautta – ovathan he siirtymässä ”oikeauskoisten maalta vääräuskoisten” alueelle ja monissa yhteyksissä paheksuttuun elämänmuotoon – ja jos kristittyjen Jumala on meidän kannaltamme heidät ”lähettänyt”, niin muslimien Jumala on saattanut ”estää” heidän matkansa – tai ”rangaista” – aikeista Välimeren aaltoihin tai salakuljettajan ahtaaseen konttiin tukehtumalla. Kukapa tuon uskonasian tietää. Asialle kuitenkin tulisi tehdä jotain.

Maallikon köyhyys- ja väestön tasauskehitys perustuu näkemykseen, että monella alueella eri mantereilla asuu yliväestöä, sellaisia joita alueen ruuantuotantokyky ei riitä ravitsemaan. Arvioni mukaan liikaväestöä on nelisen miljardia. Kasvaako jaettava ihmis- tai taloustuotannon määrä ja arvo tai kyetäänkö ihmisarvoa tuottamaan hyödykkeitten tapaan lisää, kun esimerkiksi kullan määrä on kutakuinkin vakio? Kehittyvätkö vai taantuvatko taloudet jos väestö tasataan eri mantereille?

Eri järjestöjen mukaan, noin 800 miljoonaa ihmistä kärsii jatkuvasta nälästä, miljardilla ei ole juomakelpoista vettä, ja kahdella ja puolella (2,5) miljardilla kunnollista vessaa ja viemäröintiä. YK:n arvioin mukaan 11 miljoonaa lasta kuolee vuosittain nälkään ja erilaisiin torjuttavissa oleviin tauteihin. (ilmaissanakirja Wikipediaa mukaillen)

Ehdotin jo muuttoaallon alkuun hätäratkaisuksi perustaa Afrikkaan ja Turkkiin länsimaisia turvakaupunkeja ja kehitysapua … siis pakolaisten ja siirtolaisten lähtöalueilla paikanpäälle vietynä … sähkövaloja auringosta on jo tekeillä … mutta kiireemmin pitäisi toimia … Kirjoitukseni Uusi Troija ja Karthago.

Suomalaiseen asevelvollisuuteen puolustaa maataan perustuen pohdin kesällä 2015 eräiden tuttujeni kanssa, että parhaiten silloinen siirtolaistulva Välimerellä voitaisiin hallita, kun ”paikataan kumiveneet” ja lähetetään tulijat niillä takaisin kotimaahansa – annetaan käteen rynnäkkökivääri, ammuksia ja viikon muona. Monessa maassa armeija on pieni ryhmä ja kenties diktaattorin johtama, joten tuo ajatuskulku ei tietenkään suomalaisittain toimi yleisesti.

Kehitys- ja ruoka-apua kannatan ratkaisuksi, mutta kuten aiemminkin jo totesin, siirtolaistulvan hoitamisessa niin Suomen rajalla kuin etenkin Euroopan etelärajoilla oli ja on vatulointia ja tumpelointia.