yrityksen markkinarako löytyy

Hyviä menestystarinoita liikeideoista on historia täynnä.

Nykyisin on hyvä kehittää uutta liiketoimintaa, on ideoita ja kannustimia – uutta työtä tarvitaan. Pitkään on pöydälläni ollut 100-vuotisen Bonk Business inc. historiikki 1893 – 1993, suomalainen menestystarina.

Naapuri Liikettä liiketoimintaan toi esiin kalleimman kahvin. Sevetti-erä tosin pysäytettiin Australian tullissa eläinperäisenä tuotteena – se jalostuu kissan ruoansulatuskanavassa – hapot miedontuvat ja maku muuttuu ennen paahtamista. Suomessakin netin mukaan tuote on myynnissä . Naapurin juttu oli ammattimainen – jokaisen yrityksen on löydettävä ja pidettävä markkinarako – asiakkaat ja kassavirta.

Bonk on suomalainen menestystarina,

lukee jo kirjan kansilehdellä. Koska tarina alkaa 1800-luvulla kun anjovis-öljyn kaupan keksineen liikemieheksi ryhtyneen miehen isoisä ajautui lapsena eräälle Uudenkaupungin lähellä olevalle rannikkomme saarelle, ja hänestä pidettiin huolta saarella huolta, on tarina ammoin sattuneena jäänyt vähälle huomiolleni. Kirja on tosin ollut hallussani jo jonkin aikaa.

Anjovista ei rannikon väki suosinut, mutta henkilö keksi tuottaa siitä voiteluöljyä ja yritysrypäs sai tästä alkunsa. Koneyhtiön toiminnasta on mainoksia. – Historiikissa on laajenemista ja kansainvälistymistä monialaisena toimijana.

Oikeastaan toiminta sisältää jopa humoristisia piirteitä – vaikuttaa jopa teekkaritarinalta – sarjakuvaa ja koneita joista kilpailijat näyttävät sanoneen niiden olleen tarpeettomia, tai että ne eivät oikeastaan valmistaneet tai avustaneet minkään valmistamista (idea oli tarkoituksetonta teknologiaa, kuten erään kuvan alla lukee) – tekninen vekotin tuotantohallissa tai toimistossa lisäsi innostusta työhön.

Säätiedettä yritys harjoitti Suomenlahden Suursaaressa – ja jälkipolvessa nuori mies hävisi olemattomiin muun tutkimusryhmän mukana Siperiassa 1.3.1908 kun selittämätön räjähdys sattui ja se kaatoi tuhansia hehtaareja metsää – jäljet näkyvät alueella vieläkin – meteoriitti tai jokin vastaava ilmiö.

Onnea yrityksille –

Kuopiossa on varmasti liiketoiminnan ammattilaisen tarkoittamaa potentiaalia kun osaa ja uskaltaa.

Opiskelin aikoinaan myös markkinointia ja siihen liittyvää, joten oma paikkansa on jokaisen löydettävä.

Kilpailu on yleensä kovaa – kuten esimerkiksi kauppiastavaratalon rakentaminen ja käynnistäminen ’80-luvulla Kuopiossa osoitti – se oli paikallisten kauppiaitten haave – oman tilan raivaaminen tai valtaaminen on haaste – asiakkaan ja yrittäjän on löydettävä toisensa ja rahaa on saatava kokoon.

Kannustus

Toivottavasti tämä on yleisesti kannustava esimerkki, eikä mainostamista, sillä tuntemistani yrittäjistä kertominen olisi sitä saattanut olla – ja heitä myös toimii monilla aloilla joten valinta olisi ollut vaikea j sen vuoksi – täytyy joskus silmitellä netistä – mikä tämä bonk oikeasti on. Muistuttaa tarinana esimerkiksi leipomoyrityksiä ja menestyneitä tietoliikenneyhtiöitä.

 

Tunnelista ja nuolijunista

Piti kertoa tästä hankkeesta, mutta ehkä toiste; lienee jo parikymmentä vuotta siitä kun pohdin tunnelihanketta Suomesta Viroon. Esillä oli ajatus rakentaa rantarata Helsingistä Pietariin. Ajattelin silloin niin, että tunneli on yleishyödyllinen reitti Eurooppaan (Viron radat olivat huonossa kunnossa silloin) JA rantaradan voi ehostaa Suomenlahden etelärannalle, jos niin tahtoo. Soitin tuona kesänä Geologiseen tutkimuslaitokseen ja kysyin Suomenlahden alla olevasta kalliosta – arvio oli hanketta tukeva – alustavasti, joten laitoin jutun Lukijan Sanomiin.

 

Linkki Savon Sanomat – tunneliuutinen

hinta on kymmeniä miljardeja – kannattaa kertoa vielä 1,5 tai 2x koska viime aikoina rakennushankkeille on aina tullut lisähintaa – Tampereella tosin arvio alittui äskettäin, mutta silti

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  jos et jo ole selvittänyt, mikä Bonk on – katsoin tuossa äsken Wikipediasta:

  Bonk Business Inc tai O.y. Bonk A.b. on kuvataiteilija Alvar Gullichsenin ideasta hänen kanssaan yhteistyössä kehitelty kuvitteellinen yhtiö.

  Hankkeen toteutuksesta vastaavat Gullichsenin lisäksi käsikirjoittaja Richard Stanley, koneenrakentaja Henrik Helpiö sekä valokuvaajat Magnus Weckströn, Magnus Scharmanoff ja Olli Lehtinen.

  Dynamokeskus Bonk on museo Uudessakaupungissa. Siellä esitellään yhtiön historia 1800-luvulta nykypäivään koneiden ja valokuvien avulla.

  Yhtiön omien tietojen mukaan Bonk Business Inc. on multiglobaalinen teollisuusjätti, joka työllistää nykyään 13 000 ihmistä 52 maassa.
  Se on maailmanjohtaja täysin toimintavapaiden koneiden valmistuksessa, kosmisen terapian sovellutuksissa, kulutustuotteiden jälleenpakkauksessa, disinformaatiojärjestelmissä (Advanced Disinformation Systems -ADS) sekä LBH-teknologiassa (Localised Black Hole, paikallistetut mustat aukot).
  ” että silleen

Kommentointi on suljettu.