???-!

Olen pikkuhiljaa juttuja turatessani mietiskellyt, kenelle kirjoitan. Olisi pitänyt miettiä asiaa enemmänkin. Olisinko sitten löytänyt enemmän innokkaita lukijoita ja mahdollisia keskustelijoita juuri minua ja sinua kiinnostavista asioista?

Kuka tai ketkä ovat kiinnostuneita tällaisen seiskan-ainekirjoittajan tekstistä ja höpinästä? Kuka viitsii edes kokonaan lukea tarinani? Eivätkö tälläkin sivustolla muutkin plogistit, muutamaa kiinnostavaa nuorempaa poikkeusta lukuunottamatta, ole meitä ”vanhoja ukkoja ja saanko sanoa ikääntyneempiä naisihmisiä”? En sano tätä pahalla, eihän me tästä kukaan suututa, eihän?

Meillä eläkeläisillä on aikaa turista täällä netin ”seurustelupalstoilla”, markettien eteispenkeillä ja baareissa tyhjien kahvikuppien äärellä. Me täytämme joutenolollamme ja jorinoinnillamme kahviloitten ja huoltoasemien tuolipaikat maksavilta nuoremmilta asiakkailta. Me eläkeläiset olemme tukkona ja ikävänä jarruna kohta joka paikassa ja meitähän riittää, ikävä kyllä!

Paitsi, kun nämä nuoremmat ja viisaammat keksivät vempaimet, vehkeet ja suodattimet, joita me seniorit emme osaa käyttää. Suodatumme pois tilaa viemästä automaattisesti tai sitten emme yksinkertaisesti viihdy aiemmin mainitsemissani paikoissa ja ympyröissä. Näistä vempaimista kirjoitti Hannu Karjalaispoika omassa postauksessaan juuri tänään, mielestäni varsin ansiokkaasti. Tämän haluan mainita sanallisesti, koska en peukuta ketään, henkilökohtaisesti. Syy on se, koska en tiedä, mihin tilastoihin tai muihin epämääräisiin rekistereihin noistakin peukun kuvista viedään tieto ja minutkin sillä informaatiolla kategorioidaan joksikin – miksi, en tiedä – ehkä?

Alan olla epäluuloinen kaikkea hieman tuntemaani tietotekniikan mahdollisuutta kontrolloida ja käyttää minua johonkin, hyväksi tai pahaksi.

Muistan jo monen kymmenen vuoden takaa pari tapausta, jotka saivat silloin minut ymmälle. Omasta sähköparranajokoneestani alkoi yhtäkkiä kuulua naapurimaan radio-ohjelmaa ja vastaava tapaus sattui soittokeikalla jollakin syrjäkylän NS- tai työväentalolla. Kävi mielessäni kieltä ymmärtämättömänä, että isovelikö ehkä kuuntelee ja haluaa antaa jopa ohjeita meille, tällaisillakin välineillä.

Kuinka on tänä päivänä, ei ole enää suuritehoisia AM-lähetyksiä radioissa, joista edellä kertomani oli seuraus partakoneen ja vahvistinlaitteiden virityttyä juuri sopivalle taajuudelle vastaanottamaan kyseisiä radio-aaltoja. Nykyisin ”tiedustelu” ja hakkerointi voi tehdä mitä haluaa, tuskin ne kuitenkaan ovat kiinnostuneet minun kirjoituksistani ja tekemisistäni. Mistä markkinat ja mainostajat saavat tietonsa työntäessään näyttöni sivupalkkiin tiettyjä mainoksiaan ja sähköpostiin viagra-mainoksiaan, ne tulevat näistä netin napinpainalluksista jälkiseurauksina, halusitpa tai et!

Siis minunkin juttuni noteerataan tällaisiin tarkoituksiin, halusin tai en. Enempi innostuneena lukisin joskus kommentin vaikka juuri postaukseni oheen liittämästäni kuvasta, onko kyseessä viime sodan aikainen sotasaalistykki, ns. Porilainen tai joku muu hel…n vempain. Että sillai???-!