Rehellinen ongelma

Poliitikot ja talousviisaat kehottavat kuluttamaan ja ostamaan, saisi kuulemma talouden pyörät pyörimään! Tekisihän sitä jos olisi millä mällätä ja tiedän, että monella on vielä vähemmän kapitaalia kuin minulla ja minultakin se on aina loppu, vaikka en mikään törsääjä olekaan.

Joskus minua sentään naurattaa! Kai se on sitä, että hulluilla (lue vähävaraisilla ja höyrähtäneillä) on halvat huvit. Harvemmin näen (talous)viisaitten ja rikkaitten hymyilevän telkkarin ajankohtais-ohjelmissakaan, vaikka heitä siellä joka ilta esitellään, kauniita ja rohkeita. Voivottelevat ankeita aikoja ja surevat kurssien syöksyjä. Nauravatko (hymyilevätkö) he omissa kekkereissään, siis toisilleen tai meille, jotka olemme joukosta poissa?

Meikäläisen osakesalkun arvo ei pienene, vaikka koko pörssi romahtaisi. Suurin murheeni tällä hetkellä taitaa olla terveys ja vielä huonommassa hapessa olevat kaverit.

Joko sait verolaput kotiisi? Ennen niitä odotin, koska tiedossa oli poikkeuksetta palautuksia. Maksoin ”reilusti” veroa, se oli ”pakkosäästöä” jouluksi.  Nyt eläketulosta ei juuri palautuksia kerry. Tuli sentään 50 euroa, on se jotakin sekin. Oliko tämä se suurella kohulla eduskunnan ja hallituksen aikaansaama köyhälistölle tarkoitettu vähennys? Nyt se pamahti kohdalle ja saan nauttia tästä käden ojennuksesta joulun alla, kiitos!

Olen sen tosiasian edessä, että tulot eivät enää kasva, kun indeksikorotuksetkaan eivät taida näihin pieniin eläkkeisiin juuri vaikuttaa. Menot kiipeävät koko ajan ja minun rahavajeeni niiden mukana. Olen pohtinut kuumeisesti lisätienestien hankkimista. Rehellisenä ja veronsa maksavana kansalaisena en ole vielä löytänyt keinoa, millä pääsisin kyseisiä euroja hankkimaan. Valtio kielsi liikojen hauentuppien ja kutuahvenien viennin mummoille. Vain ammattikalstajat saavat tehdä kalalla bisnestä. Mummot tuputtivat ennen kaloistani muutaman euron, bensarahaa. Enää se ei siis käy, joutuisin siitä raastupaan. Talkoisiinkaan en uskalla mennä edes sapuskan toivossa, kun siitäkin kai pitäisi verottajalle ilmoittaa. Saankohan ottaa omalta mökkitontilta puuta poltettavaksi olohuoneen pönttöuuniin? Kohta kieltävät uunien käytön, se kuulemma saastuttaa ilmaa. Vielä ehtisin polttaa, vai onko tehtävä jokin ilmoitus johonkin virastoon tästäkin luontoisedusta? Pullojen keräilyä olen harrastanut jossain määrin. Sekin tulo pitänee panna seuraavaan verolappujen palautukseen, tosin suurin osa pulloista on omia ostamia, paitsi ne muutamat keskaripullot ja -tölkit, jotka olen tonttini kohdalta ottanut talteen.

Olen minä monesti miettinyt näiden oikein rikkaitten verolappujen palautuksen vaikeutta. Heillä kun eivät voi olla millään tiedossa kaikki tulot tulevaa veroprosenttia laadittaessa. Miten huono omatunto heille voi tullakaan ja ihan vahingossa, kun huomaavat yhtäkkiä unohtaneensa jonkin miljoonan tulot pois edellisen vuoden verotuksesta. Toisaalta ei käy kateeksi, tekevät he töitäkin ja isoja päätöksiä. Pitää sellaisesta uurastuksesta kunnon palkka saada! Miten siinä tohinassa muistaa kaikkea verottajalle ilmoittaa, senkin ymmärrän.

 

 

 

Kommentit

  • Veikko Kastinen

    Ari, kyllä me emännän kanssa lenkkeillessä tyhjiä tölkkejä keräillään. Varat jotka niistä saan sijoitan Alkon tuotteisiin. En ole tätä sijoitustoimintaa verottajalle selvitellyt. Joku eduskunnan nerohan sitäkin kyllä vaati.

  • plokkariukki

    Veikko, se on tämä omatunto inhottava ”elin” kun se muistuttaa milloin mistäkin. Mainitsit Alkon tuotteet; entisen kirkon työntekijän on haettava nekin naapurikaupungin puodista, ettei vaan kukaan keksi sen takia kotikaupungissa kirkosta erota, kun näkee entisen suntion viinakaupassa. Vielä jos kyläläiset tietäisivät, että rahat moiseen syntiin olisi hankittu harmaalla taloudella, ryntäys Vapaa-ajattelijoiden Eroa-kirkosta-sivuille saisi kohdalleen erityisryntäyksen. Ne ovat herkkiä asioita nämä lainrikkomiset ja Ison Kirjan tulkinnat seurakuntalaisille.

Kommentointi on suljettu.