Etätyöhön tai eläkepäiville Pieksämäelle

Meillä Pieksämäellä on asuntoja kaupan (melkein ilmaisjakelussa) tällä hetkellä lähes kolmesataa. Hintaluokat muutamasta tonnista miljoonaluokkaan, nyt jos koskaan ovat meillä ostajan markkinat.

Rautatieasemalta lähtevät junat neljään suuntaan ja tiet autolla vetävät hyvin ympäri Suomea, valitettavasti vain täältä poispäin. Lentokenttäkin on pienkoneille. Veneellä pääsee reissuun ihan kaupungin keskustasta tai välittömästä läheisyydestä, ainakin keväisin tulva-aikaan, asumme vedenjakajalla.

Parin viikon sisällä meillä on avattu kaksi uutta tavarataloa ja ennestäänkin niitä on, joten niin kinkkua kuin joulukuusen koristeitakin kylältä saa ja autokauppojakin on useita. Parasta aikaa rakennetaan koulukeskusta ja vanhusten palvelutaloja on sekä vanhoja että uusia, joten loppusijoituspaikkakin löytyy, ihan loppuun asti peräti viideltä eri hautausmaalta.

Huom. eläkeläiset, Pali-bussi hakee ovelta palveluihin. Urheilua ja liikuntaa harrastetaan jos jonkinlaista. On jäähalli, uutta urheilutaloa ollaan nyt miettimässä, mutta vanhassa vielä pelaillaan toistaiseksi, hyvä uimahalli, mainio urheilukenttä ja latuja tienoo täynnä helppoja ja vaikeita, vain keilahalli puuttuu ja sisäluistelurata. Kontiopuiston pikaluistelurata on sitten Esa Puolakan päivien toiminut pelkästään jalkapallokenttänä, mutta polkuluistelurata jäädytettänee tänä talvenakin Hiekanpäähän. Mihinkään harrastuksiin ei ole pitkä matka, ei ruuhkia ja autopaikatkin ilmaiset. Golfia pelataan Anolassa puolikkaalla kentällä ja jos isolle kentälle halajaa, Hankasalmelle ei ole kuin reilu 40 kilometriä. Kalavedet ovat hyvät ja metsästämään pääsee, jopa seurat ottavat uusia jäseniä.

Täältä käsin sinulla on mahdollisuus tehdä etätyötä, toki löytyy muutama tarjottu työpaikkakin, tai sinulla on halu perustaa yritys miltei keskelle Suomea, tarvitset edullista työtilaa yrityksellesi, sekä edullisen asunnon rauhallisessa ympäristössä, ehkä järven rannalla, kysy mahdollisuuksia kaikkeen tähän Pieksämäeltä.

Eläkeläinen siellä hulinan keskellä jossakin isossa kaupungissa, omassa kalliissa pikku kaksiossasi, myy kämppäsi ja osta Pieksämäeltä itsellesi asunto pienellä rahalla, hyvältä paikalta ja tule tänne virkeään eläkeläisreservaattiin nauttimaan monien eläkeläisjärjestöjen järjestämistä harrastuksista, kulttuurista Veturitallin päivätansseihin.

Tämä ei ole se Hesarin joskus leikillään Suomen surkeimmaksi kaupungiksi leimaama paikkakunta, vaan jotakin ihan muuta.

Mistäkö tällaisen mainospläjäyksen sain päähäni? Ihan siitä syystä, että monella tutulla ja sukulaisella on asuntoja myynnissä lähes pilkkahinnalla ja eivät millään mene kaupaksi. Harvemmin täällä kuulee narinaa paikkakunnan huonoista palveluista tai ikävistä naapureista. Joka kylältä löytyy itkijöitä ja valittajia, jokunen täältäkin. Kysyttäessä, mikä sinua veli- tai siskohyvä noin ahdistaa, kun mitkään asiat eivät ole hyvin, syy selviää monesti jostakin ihan muualta kuin paikkakunnasta tai palveluista. Pidetään toisistamme huolta ja autetaan apua tarvitsevaa, tällaisista asioista alkaa hyvä elämä.

Kommentit

 • Veikko Kastinen

  Vieläköhän löytyis reippaita nuoria jotka ostais vaikkapa Pieksämäeltä halvalla talon ja maata ja aloittais kipinän vastavoimille hölynpölyn elämälle, näyttäis vähän eteen että elää voi toisinkin kuin nyt kaikki oletetaan elämän olevan, että elämä voisi olla elämisen arvoista ja hauskaa. Esim. rintamiestalo ilman sähkösopimusta.
  Sellaiset nuoret virkistäisivät meitä kaikkia, poliitikotkin joutuisivat virkistymään.

 • Ari Niemeläinen

  Niinkuin Veikko sanoi, paljon hölynpölä harrastetaan nuorimmasta vanhimpaan kun koneet ja tekniikka hoitavat ja tekevät kohta kaiken ja sitä vanhaa ”arjen ahertamista” ei tarvita. Oikea työ on myyty halvan tuotannon maihin. Vielä kun koneistavat (robotiikka) kokonaan sote-palvelut ollaan vaiheessa että omavaraistalous ja tee se itse-elämä on pakko ottaa ainakin meidän alempiluokkaisten käyttöön. Pienillä eläkkeillä ei pärjää, omavastuut kasvavat ja vastikkeellinen työttömyyskorvaus ja yms. tulevat tällä menolla voimaan. Ei täällä periferiassa ole kohta tarjolla minkäänlaista työtä ainakaan ammattitaidottomalle ja toistaitoiselle väelle. Jokohan silloin rintamamiestalo uuneilla ja isolla tontilla nousee arvoonsa, vaikka sitten ilman sähköjä ja pienellä perunamaalla.

 • Tarkkuutta!

  Hesari ei valinnut Pieksämäkeä surkeimmaksi paikkakunnaksi, vaan onnettomimmaksi paikkakunnaksi!

 • vähänmeniohimuttentajunnut

  Onneton voi surkea ja päinvastoin..mietin vain kumpaako sinun kommenttisi edustaa, kun mielestäni kirjoitus oli hyvä!

 • Ari Niemeläinen

  Anteeksi epätarkkuudet töherryksissäni. Heittelen mielipiteitäni ja lainauksia usein näin aamutuimaan odotellessani aamukahveja ja tappaakseni aikaa ennen varsinaista ylösnousua. Useinkaan en tarkista oletettuja lähteitäni ja voin viitata jopa aivan väärään lähteeseen. Osin tarkoituksella, luultavimmin orastavan muistisairauden takia tai jopa keskustelun herättämiseksi. Näitä postauksiani ei kannata ottaa juurikaan vakavasti, mutta jos tarinani pistävät joskus miettimään tai selvittämään jonkin esille tuomani asian, olen saavuttanut jotakin.

Kommentointi on suljettu.