Ettäkö tuota mitä?

Purnaan, en purnaa, jos sittenkin vähän. Eilen lävähti hallitukselta pommi, moottoripyörien lisävero perutaan! Minä kun ehdin kunnostaa jo moponkin ja ottaa sen rekisteriin laistaakseni tuon iljettävän 150 euron lisämaksun, jatkaakseni hurmaavaa harrastustani kaksipyöräisellä halvemmin värkein. Saanko nyt lähettää moponi katsastuksesta ja rekisterikilvestä koituneen laskun, yhteensä 59 euroa jonkun maksettavaksi hallituksen aiheuttaman pompottelun vuoksi? Lisäksi Pappa Moponi osiin upposi 68 euroo. Työstä jätän laskun kirjoittamatta, menkööt se hyvän harrastuksen ja ajankulun piikkiin.

Nyt minulla seisoo tallissa kaksi kaksipyöräista kulkinetta rekisteröityinä ja kunnossa. Motskarin poistin liikenteestä kuukausi sitten varmana pidetyn, pelätyn lisäveron vuoksi. Ei pieneläkeläisen tulot riitä ylläpitämään montaa ajoneuvoa. Yksi pitää olla kun kävelemäänkään en juuri pysty ja auto on elinkumppanin käytössä. Taisin joskus mainita lahjoittavani motskarini hallitusherroille moisten verojen takia. Säästötoimenpitetteni osoittauduttua turhiksi hallituksen vekslaamisen takia ja hankittuani näin vielä turhia lisämenoja uusia välttääkseni, kohta ei riitä rahaa bensan ostoon.

Vakuutusmaksuissa kulkuneuvoni ovat melkein samanhintaisia. Tosin kun mopon ottaa käyttöön, joutuu siitä pulittamaan koko vuoden vakuutusmaksun ajoipa sillä sitten päivän tai useamman, hinta sama 80.50 euroo. Moottoripyörä on ihme kyllä halvenpi 78 euroo/v ja siitäkin vielä vähennetään, jos se seisoo kesäaikana. Ihmeellisiä ovat vakuutusyhtiönkin rahankeruukonstit. Onko sinulla kaksipyöräisissä halvemmat vakuutukset, jos on niin ilmoita ihmeessä?

Ökyveneitten verottamista olisin pitänyt hallituksen esityksessä loistavana, jopa summia olisin huomattavasti nostanutkin. Aiheuttavat moiset värkit uistinta soutaessani pienelle lasikuitukiululleni joskus pelottavia aaltoja ja pärskeitä, ovat jopa vesillä jyrätä ylitseni hurjastellessaan, kun eivät vähäistä veljeään ja hänen lastuaan laineilla ole huomaavinaankaan. Kun on varaa leikkiä monisatahevosvoimaisilla prutkuilla ja hinnakkailla meridieseleillä häiriten rauhallista soutajaa, sellainen jos mikä on pelkkää huvia ja pröystilyä. Siitä ilosta pitäisi saada maksaa kunnolla verojakin.

Mönkijät ja kelkat voisi lailla kieltää kokonaan. Aamusta alkaen kuuluu ikkunan takaa koneiden ullitus olipa sitten kotona tai mökillä. Joka ei pilkille pääse ilman kelkkaa pysyköön mökissään. Mönkijä on turhake, pelkkä rälläysvärkki kylän huligaaneilla. Olen puhunut.

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  Onnea verokampanjan voitosta!

  Ee piä hötkyillä

  – Luin joskus talousalan kirjasta odotusarvoteoriasta, siitä, miten rahamarkkinoilla pyritään ennakoimaan erilaiset muutokset, vaikkapa korkotaso.
  – Uutisissa kerrotaan toisinaan, että ’markkinat ovat jo sisällyttäneet puhutun muutoksen hintoihin’ kun kurssit pysyvät vakaina – vaihteluja ei aiheudu jostakin muutoksesta (enää sen tullessa voimaan) …

 • plokkariukki

  Eino, opeteltu on olla hötkyilemätä, mutta kun pitäs lähtee lasarettiin ja tiijä pitkäänkö männöö ja muistaako sen jäläkeen ennee, niin ajattelin ennakoija, jottei olis jiäny homma tekemättä. Siästö se on piennii pihistys köyhän kukkarossa. Ei näköjään sittenkään olis pitännä. No, onpa mopolla ehken helepompi ajella aluks, kuhan pistävät lonkkanivelen uusiks. Viis kertoo painavampi kun on Honta.

 • Eino J. (maallikkona)

  Muistaakseni menopelistäsi oli kuva postauksessasi.

  Vakaa käsitykseni on, että se (Hän) on hyvin pidetty ja hyvässä kunnossa, joten myyminen on varmasti vaivatonta, mikäli raaskit ajopelistäsi luopua ja ostajaehdokas olisi tunnetusti hyvästä kodista (kuten tavataan sanoa)! Ja säilyyhän se liiterissäkin ajokuntoisena

Kommentointi on suljettu.