Jaakobin painia pyörieni kanssa

Aamun lehti kertoo rikkaiden rekisteröivän veneensäkin Viroon kiertääkseen veroja, mitä vielä muuta?

Motoristit ja muut kasvihuoneilmiötä edesauttavat pärryyttäjät ovat valittaneet koko syksyn tästä eduskunnan uudesta moottoriajoneuvoja ja muunmuassa veneitä koskevasta verolakialoitteesta. Itsekin olen ratkuttanut asiasta muiden mukana, ikäänkuin elämäni olisi vuositasolla yhdestä 150 eurosta kiinni, valtion kuulemma on! Kuultuani moottoripyöriin kohdistuvasta lisäverosta, uhkasin suutuspäissäni lahjoittaa rakkaan Hondani veron keksijälle, nyt alkaa kaduttaa moinen vauhkoomiseni. Sehän on vain neljä – viisi tankillista bensaa. Säästäisin sen helposti jättämällä ajamatta tuolla polttoainemäärällä rällättävät kilometrit. Tarkoittaa tosiasiassa sitä, että antaisin seistä pyöräni tallissa koko kesän. Mitä menettäisinkään jättämällä nuo ajot väliin? Vielä elän toivossa, ettei aloite menisi läpi!

Mies ja pappa Tunturi 20 vuotta sitten

Mies ja pappa Tunturi 20 vuotta sitten

Käsittääkseni mopot jäävät pois kyseisen lain piiristä. Perintö Pappa Tunturini on katsastusta vaille valmiina starttaamaan 20 vuoden paussin jälkeen sijaisajoneuvoksi, jos luovun vanhasta Hondastani. Pitänee kysyä vielä mopon rekisteröintikatsastuksen hinta, lienee 50 – 100 euron välillä. Vakuutusyhtiö ilmoitti moponi liikennevakuutuksen olevan n. 83 euroa, joka on kympin vähemmän kuin kaikki bonukset omaavalla motskarillani.

Tapasin eilen tutun kaverin kauppareissulla. Eläkeläinen hän niin kuin minäkin, sanoi etsiskelevänsä vanhaa moottoripyörää joutoajan harrastuksekseen, kertoi varanneensa tuhat euroa hankintaan. Tuumasin minulla olevan juuri sellaisen pelin, kiinnostaisiko? Kiinnostihan se! Valitin kyseisen harrastuksen tulevan itselleni liian kalliiksi ja olen pohdiskellut siirtyväni mopoilijaksi.  Tarinatuokiomme lopuksi hän tuumasi, mikäpä harrastus ei tänä päivänä maksaisi, niinpä.

Matkalla pohjoiseen

Matkalla pohjoiseen

Jätän päätökseni kulkupelini vaihdosta motskasta mopoon luultavasti kevääseen. Auringon paistaessa ja asfaltin hohkaessa ensi kertaa lämpöä, mikä voittaa tunteen, kun pistät kypärän päähän, vedät ajokamppeet niskaan ja käännät kahvaa.

Juuri nyt pakkasen paukkuessa päälle kahdenkymmenen, asia tuntuu etäiseltä ja miltei yhdentekevältä, ajelenko silloin satasta vai körryytänkö neljääkymppiä. Jos Luoja joskus vielä soisi kuntoa sen verran, että Lappiin kalareissulle kaksipyöräisellä, niin olisi matkaa sentään hieman joutuisampi oikealla moottoripyörällä taivaltaa kuin Pappa Tunturilla. Toisaalta, mihin minulla eläkeläisellä enää niin kiire on? Lienee sama viivynkö reissussa viikon tai kaksi?

Kommentit

  • Veikko Kastinen

    Kaikkeahan ne miljonääritkin keksii veroja välttääkseen. Saattaavat ryhtyä veneitään lyttäämään lyhyemmäksi, eikös siinä joku metrimäärä ollut mitä verotetaan.
    Kevät varmaan kertoo sinulle motskarin veron ”arvon”.

  • Ari Niemeläinen

    Tässä se Veikko juju piilee, arvot ja arvostukset. 150 euroo on paljon rahaa, silloin kun sen verran sattuu juuri puuttumaan. Jos tätä pätäkkätä olisikin tilillä liian kanssa, saattaisin ajella jopa paremmallakin pyörällä, mutta kun ei ole. Jonkin sortin ajoneuvon välillä tartten, kun polkupyörälläkään en aina kykene polkemaan. En haluaisi olla miljonäärikään, olisin kuitenkin kateellinen sille, jolla on vielä enemmän.

Kommentointi on suljettu.