Unessa, jos sittenkään?

Herrat presidentti, pääministeri, kansaned H Harkimo, rahaministeri P Orpo  ja muut päättäjät, ilmoitan teille olevani kiinnostunut jostakin korkeasta virasta, luottamustoimesta tai poliittisesta turvatyöpaikasta. Eläkkeeni (netto noin 1260 euroo/kk) ei riitä, varsinkaan jos alan törpöttelemään, mitä olen elämäni ratostuttamiseksi harkinnut muun ohella. Ellei  pientä lisätienestillistä paikkaa kaikesta halustani huolimatta löydy, Suomen diktaattorin tai sotavoimien marsalkan hommatkin kiinnostaisivat. Nämä puuhat yhdistettynäkin pystyisin reservin vääpelinä kyllä hoitamaan.

Kaikki puolueet ovat nyt kai uhranneet tuleviin pressan vaaleihin omat ehdokkaansa, vai puuttuuko pitkästä rivistä vielä joltakin halukas lähtijä? Eikö nukkuvat tai joku Sinooperin Sininen kelpuuttaisi tällaisen kaiken osaavan ja taatusti helposti uinahtelevan eläkeläisehdokkaan keulakuvakseen. Diktaattoriksi julistan itseni, kunhan ensin kokeilen vallankahvaa Tamminiemessä.

Tottakai harrastan toimessani nepotismia, ympäröin itseni sukulaisilla, hyvillä kavereilla ja sisäpiirilläni maan tavan mukaan. Nyky päättäjistä ei ole mihinkään, näin tulkitsin blogistikolleega Harry H:n viestin ja hän tietää! Minä olen nyt valmis ottamaan vastuun oman (maamme) edun vuoksi!

Moporeissuilla olemme kierrelleet serkkupoikien kanssa lähiseudun huonokuntoisia hiekkateitä. Olemme katsastelleet ympäristömme tilaa ja huomanneet miten rempallaan maamme ja ainakin meidän periferiamme asiat ovat. Laudat autiotalojen ikkunoissa kertovat karua kieltään. Kallellaan olevat piste- ja piikilanka-aidat ovat merkkinä tolkun työn ja sitä tehneiden ihmisten joko kuolleen tai muuttaneen johonkin veroparatiisiin.

Diktaattorina aloitan oman nimityskierrokseni valtiomme laitoksista. Ensimmäisenä ylin syyttäjäviranomainen ja poliisin johto. Eräällä pikkuserkullani on luja kokemus näiden laitosten palveluista pitkän rikollisen taustansa ansiosta. Paras paikka itsestään selvästi kuuluu hänelle, etsiköön pienempi palkkaisille toimille kaveriporukastaan sopivimmat, koulutuksesta niin väliä, kokemus on kaiken tiedon äiti.

Pikku kaupunkimme virka- ja ylimmän luottamushenkilöjohdon sekä isojen, pääasiassa pörssiyhtiöiden ja valtio-omisteisten firmojen johtoelimet miehittäisin omilla luottohenkilöilläni. Juhliminen ja ulkomaanmatkailu ovat tärkeä osa näissä toimissa. Muutamat sukulaiseni ovat mm. Viron viinanhakureissuillaan paneutuneet kyseiseen toimialaan.

Puolustusvoimiin ei valita kersanttia isommalle vakanssille ketään ilman suostumustani. Ehdoton kuuliaisuus, kurinalaisuus ja urputtamisesta kieltäytyminen olisi kaikessa toiminnassa prioriteetteina vahvimmat. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii eräs Kauko-Idän ydinasevaltio, jonka jokaista ydin- ja vetypommin posaustakin valvoo itse puolijumalasotaylipäällikkö nukke-esikuntineen. Haapakoskelta, kotikylältäni löytyy myöskin hyviä pomminrakentajia. Tämä harrastus oli yksi mielenkiintoisimmista, sekä koko kylää varppeillaan pitävä poikien mielenkiinnon kohde. Mannerten välisten ohjusten kokeilukaan ei jäänyt pelkästään suunnittelun asteelle.

Pieksämäki julistettaisiin maan pääkaupungiksi toimittaja Enbusken vouhotuksesta huolimatta. Täällä on runsaasti, enemmän ja vähemmän homevapaata ja homeella varustettua, sopivaa tyhjää, museoitua ja purkutuomiolla olevaa koulua ja virastorakennusta muutamalle uskolliselle virkahenkilölle. Enbuske keräisi meidät kaikki Kehä-3:n sisäpuolelle, ei tule kuuloonkaan! Tällaiset lausunnonantajat ja vouhkaajat siirretään Kainuuseen perustettavaan reservaattiin potun viljelijöiksi kuokkapelissä tai hevosvetoisen haravakoneen piikeiksi.

Alappa miettiä, olisiko tässä ratkaisumalli ja sopiva ehdokas saattamaan maa paremmalle tolalle seuraaviksi vuosikymmeniksi, jopa -sadoiksi. Aion kynsin hampain pitää kiinni lupauksistani jotka julkituon nimitykseni jälkeen. Onko toimi jatkossa periytyvä P-Korean, Ruotsin tai Englannin tapaan, sitä on ensin kysyttävä jälkikasvulta, kiinnostaako heitä?

Parempaa tulevaisuutta toivoen plokkariukki, … että kaikenlaisia unia sitä näkeekin