Kannatan setsuuria!

Otsikko tuollainen, että joku kiinnostuisi. Sensuuria vihataan, se halutaan pois kaikesta tiedotuksesta. Ylen ajankohtaisohjelmien toimituksessa  joukkopako, -marssit, -irtisanomiset, -irtisanoutumiset ovat tosiasioita. Toimitukseen jäävät vain pomot ja ne jotka tekevät niinkuin käsketään. Nämä ovat ilmeisesti joskus armeijan käyneitä tai kriisinhallinta tehtävissä olleita veteraaneja. Heille esimiesten, työnantajan ja hallintoneuvoston, vai mikä se on, sana on laki, käsky ja linja jota noudatetaan. Ulos lentävät tai saavat lentää stillerit, päivärinnat ja muut kansankiihottajat! Kenelle ei sana kuulu, luunappi ja pieni tukkapölly riitä pysyäkseen ruodussa, häipykööt takaviistoon ja siirtykööt Neloselle toimittamaan tosi-TV -ohjelmia, Ilta-Sanomiin tai parhaassa tapauksessa MV-lehteen.

Parempi olisi jos emme mistään medioista kuulisi ja näkisi, miten kaksoiskansalaisia sorretaan ja vielä parempi, jos emme tietäisi näitä kaksoisagentteja olevankaan. Mummojen ja pappojen, se ainut oikea kanava Ylen TV-1 ja radion ”yleisohjema” ainakin saisivat olla vapaat mieltä järkyttävistä paljastuksista. Onneksi lopettivat Talvivaaran jätelaitoksen asioiden penkomisen, toistaiseksi. Parempi kun en tietäisi ennakkoon, että eläkkeet leikataan ensi vuoden aikana puoleen alkaen pienemmästä päästä. Kävelysauvat ja huopatossut tulevat hupiverolle jo maaliskuun alusta. Moottoripyörien ja eritoten harmittaa mopojen ottaminen valtion haltuun huhtikuun alusta alkaen SA:n tiedustelujoukkojen käyttöön. Puolustusvoimat tarvitsee 50-luvulla rakentamani lennokin, mihin tullaan asentamaan valvontakamera vakoilulentoja varten. Tämä huolella tehty ja tarkoin varjeltu balsa-puusta ja silkkipaperista rakennettu salainen aseeni yli puolen vuosisadan takaa on vaarassa joutua armeijalle sen varustautuessa kyber-, hyber- ja informaatiohyökkäykseen. Jopa aseellista uhkaa pelätään Marsista. Lähi-Idän pakolaisten torjuntaan keväällä tullaan kokoamaan joukkoja ylimääräisen kertausharjoituksen nimissä.

Omassa päänupissani olen tullut päätelmään, että Neuvostoliiton aikainen, jopa kyseisen valtion alueella nykyisinkin noudatettava tiedotuspolitiikka olisi parempi meille ja minun tyyppisilleni herkille ihmisille. Nykyään tavoiksi tullut Ylen ajankohtaisohjelmien tapa toimia ja tuoda esille kaikki ikävät asiat, tekee sieluni levottomaksi. Uutisista nousee väkisin mieleen, että vieläkö yli 60-vuotias kriisinhallintaveteraani ja reservin vääpeli kutsutaan ylimääräisiin kertausharjoituksiinkin, kun nuoret reservikarkulaisetkin poistuvat rivistä puolustamasta 100-vuotista isänmaatamme näkymätöntä vihollista vastaan.

Monta toistaiseksi salaista tietoa olen kuullut ”luotettavalta taholta”. Tietolähteeni ovat  Hevosmiesten tietotoimisto ja ”tuttavani” Ylen ajankohtaisohjelmien toimituksessa. Ymmärtänet, jos en tässä kohtaa paljasta nimiä, vetoan lähdesuojaan. Tuttavani pohtii kovasti, uskaltaako tehdä seuraavat paljastukset hallituksen toimista ohjelmassaan perjantaina vai oliko se tiistai, mikäli hänet studioon enää päästetään vai hoidetaanko homma esimiesten toimesta.

Setsuuria kannatan, maistukoon toisille tai sitten ei!

 

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Eikös sitä ennen sanottu, kyllä puhetta maailmaan mahtuu. Nykyään tämä ei taida pitää paikkansa. Ehkä siksi, että kaikesta jää sähköisiä tms. tallenteita. Maailma täyttyy tallenteista ja johon ihmiset ehkä vastaavat yrittäen ilmaista itseään vain positiivisesti. Tämä taas voi olla ongelma totuuden näkökulmasta, eihän kaikki voi olla yksin positiivista. Ehkä tämän takia maailma on muuttunut negatiivisemmaksi, koska joudutaan miettimään mitä sanotaan, ettei siitä olisi seuraamuksia myöhemmin.

  • Ari Niemeläinen

    Jari, eikö ongelma ala ollakin siinä, että pienenkin positiivisen asian poimiminen päivän uutisannista on entistä vaikeampaa? Onkohan miten tarkkaan tutkittu, kuinka iso osa näistä ns. paljastuksista osoittautuu jatkossa vähintäinkin osin uutisankoiksi? Väärän informaation korjaaminen on usein sama kuin itsemurha ja panee lopulta somen ”räjähtämään”.

Kommentointi on suljettu.