Mielenipahoittaja

Kylläpä haukkui Jussi K. blogissaan Timo Soinin ja meidät muut uskovaiset taas kerran pahemman kerran maanraakoon, vai tulkitsinko kirjoituksesi oikein? Olemmeko me ”höyrähtäneet” kaikki todellakin Jussin maalaaman kuvan kaltaisia? Emmekö anna toisinajattelijoille hitonkaan arvoa? Onneksi on Jussin kaltaisia realisteja ja ateisteja. Te täyttänette jatkossa päättävät elimet ja viette työpaikat työaikana uskontoa harjoittavilta höyrypäiltä. Eikö poliitikko harjoitakin uskoaan työaikana, kun vetoaa lakeja laatiessaan johonkin raamattuun tai kirkkonsa käsitykseen vaikkapa armokuolemasta?

Seuraava hallitus ei kaivanne katolisia soineja ja lahkolaisia pääministereitä, hehän ovat saaneet ja saavat maamme asiat lopullisesti sekaisin. Nyt äkkiä uusi uskonnottomien puolue kasaan. Kommunistit ovat aikaa sitten kuolleet ja kuopatut, ei sentään kaikki kirkollisin menoin ja siunattuun maahan. Mikä on tulevan hallituspuolueen tai puolueiden yhteinen nimi, ihanko Uskomattomien tosiälykköjen yhteisosuuskunta?

En lue Jussia kovin vaarallisiin vihollisiin, enkä toivo hänelle edes armokuolemaa melko kovista puheistaan huolimatta. Luulen, en tiedä, hänen vain provosoivan meitä uskoviakin ajattelemaan hieman omilla aivoillamme ja se lienee aiheellistakin. Tosi on, että saamme kähinän aikaan milloin mistäkin asiasta, mutta tuskin paljoa parempia ovat kaikki uskonnottomatkaan joukot.

Uskostani on myönteistäkin sanottavaa, vaikka se onkin melkoisen horjuvalla pohjalla. Epäilyksen henkäykset tunkevat ajatuksiini usein. Ehdottomasti oikeassa oleva ”veli tai sisko” tuputtaessaan mielipidettään pienestä viinitilkasta tai tupakanpoltosta melkein kuolemansynteinä, tai että eutanasia ja homoliitto tulisi ehdottomasti kieltää, tällaiset saavat minunkin niskakarvani pystyyn. En tiedä, enkä osaa sanoa noistakaan asioista pätkän vertaa, päättäkööt viisaammat miten on, tai tulisi olla.

Tiukkaan paikkaan jouduttuani, olen sellaisessakin ollut, huokaisen vieläkin Jumalani puoleen. Harvoin sieltä on apu heti tipahtanut kuin Manulle illallinen. Jälkikäteen olen saattanut huomata asian jotenkin käsittämättömästi ratkenneen parhain päin, ei edes toivomaani suuntaan. Tuuria, hyvä tsägä, tai ehkä jopa ihan omasta ansiostani, miten vaan, mutta saanhan luottaa tässäkin tapauksessa johdatukseen? En tuputa, enkä sano, että tiedän miten on, mutta sanotaanhan Luojan hulluistaan huolta pitävän, näin uskon ja sitä ei minulta hevin pois oteta!

Hyvää Uutta Vuotta kaikille sepustuksiani lukeville!

Kommentit

 • Mustamies

  Nythän on Suomessa suurin kymysys, kuinka saataisiin maamme talous nousuun ?
  Epä-uskonen olen siinä mielessä, että tuskin uskontojen avulla suahaan Suomen talous nousu-kiitoon.
  Rukkoilla toki myö kaikki suomalaiset voijjaan, mutta tuskin Taivaalta sittenkään rahhaa tippuu.
  Koska EU kuitenkin päättää kaiken !

 • Ari Niemeläinen

  Mustamies, eikö meijän immeistenkin piä kuitennii tehä se oma ossuutemme työstähhii? Tämä tuppoo meiltä uskovaisilta ja EU-friikeiltä monesti unohtummaan käjet ristissä istuessamme.

Kommentointi on suljettu.