Mielipidekirjoitus

Nyt tuomitsen yhtä aikaa louhimiehet, tynkkyset, sillanpäät ja ulkomaalaisista Katalonian Puigdemontin. Suomen papisto on piispoja myöten kerettiläisiä, yli puolet heistä vihkisi samaa sukupuolta olevia avioliittoon väitöskirjatutkimuksen mukaan. Olen sitä mieltä, että mainitsemani ihmiset ovat väärintekijöitä, rikollisia ja vaikka mitä, itse olen täydellinen, melkein pyhimys.

Millä oikeutuksella ja tietämyksellä kirjoitan, lausun mielipiteeni ja tuomitsen toisen ihmisen? Hänkö on väärässä ja minä tiedän, minunko kantani asioista on oikeampi tai ainoa oikea? Tuomitsen julkisesti henkilön lehdessä tai somessa, lyttään ja panettelen hänet perin pohjin. Levitän väärää tietoa ja lisään omiani joukkoon, ihan vaan huvikseni ja pönkittääkseni mielipidettäni. Tiedänkö lopulta asiasta ja itse henkilöstä mitään? Olen toissijaisen informaation varassa muodostaessani mielipiteeni lehti- ja somekirjoituksista, sieltähän keskustelun aiheet otetaan, juuri sieltä.

Moni asia ja ihminen on perinpohjin toisenlainen, mitä medioista luemme, kuulemme, oikeasti. Muutaman ”uutisen” tai julkisuudessa olleen ”tiedon” jälkeen ne tai he ovat muutuneet joksikin muuksi. Menepä vääristynyttä informaatiota oikaisemaan tai selittelemään jos olet julkisuuden henkilönä ryöpytyksen kohteena, tilanne ajautuu vaan hurjemmaksi. Parasta poistua taka vasemmalle ja painaa ”resettiä”. Toiset jatkavat hengissä enimmän pölyn laskeuduttua, julkisen tuomion saaneena, nöyryytettynä, jotkut palaavat jopa entistä ehompina, muuttuneina, parempina ihmisinäkö takaisin parrasvaloihin? Joillekin paine kasvaa liian suureksi ja päätyvät ikäviin ratkaisuihin. Poliitikot ja taiteilijat olivat, ainakin ennen, tässä paluu-asiassakin mestareita, papeista en menisi välttämättä näin sanomaan, heidän tekemisiinhän myös alkupuolella viittasin.

Papeista minulla on entisenä seurakunnan työntekijänä enemmän kokemusta kuin vaikkapa elokuva-alasta, politiikasta, ulkomaiden itsenäisyyspyrkimyksistä puhumattakaan. Seksuaalisesta suuntautumisesta samaan sukupuoleen ja muistakaan ”poikkeavuuksista” en  sano mitään. Oikeuslaitos ja Jumala tuomitkoot, minä en. Minulle jää armahtamisen osa, päin vastoin kuin edesmenneellä voimamies-kansanedustajalla.

Lapsuuteni elin pienellä tehdaspaikkakunnalla, jossa pojatkaan eivät nimitelleet toisiaan homoiksi, eivät olleet sellaisista koskaan kuulleetkaan. Namusetä asui meidän kotipaikkakunnallamme, mutta se onkin jo ihan toisen tarinan aihe se.

 

 

 

 

Kommentit

  • Niilo

    Sote-päivitys lähestyy loppua. Nyt poistetaan sotu-tunnuksetkin. Sotketaan niin, ettei enää itsekään tiedä, onko mies vai nainen. Joutuu kopeloden senkin varmistamaan, kuten Jope Ruonansuu sketsissä, jossa puh.autom. neuvoi, jotta näppäile 1, jos olet mies ja näppäile 0, jos olet nainen. Ehkä se uudistus olisikin pitänyt aloittaa juuri sosiaaliturvan edun piiriin kuuluvien eliminoimisesta, niin olisi ollut helpompi laskeskella, kun niiden määräksi olisi asetettu nolla (0).

  • Jukka Savinen

    Olin rak.työnjohdossa v1989-2000 Neuvostoliitossa ja Venäjällä Siperiassakin. Valtiona autoritaarinen ja nyt nähdään tilanne..Agressiivinen valtio.Ikävä kyllä.Pidetään Puolustusvoimat kunnossa
    Ihmiset ovat kylllä ”sympaattisia”,heidän kanssa mukava tutustua aina,jonkin verran osaan venäjää.myös kirjallisesti.Sotaveteraani isäni s.v1919 ei nähnyt tätä surullista tapahtumaa.

Kommentointi on suljettu.