Joulu on ihan kohta

Viimeisestä työjoulusta suntiona on kulunut jo muutama hoosianna. Entisellä kanttori-työkaverilla oli joulunajasta tapanaan käyttää moista termiä, kun hän laski jäljellä olevia jouluja ennen eläkkeelle pääsyään.

Käväistiin vaimon kanssa laulamassa Kauneimpia Jolulaulujakin vanhalla työmaalla, tungos oli yhtä suuri kuin silloin ennenkin. Huomaan hieman edistyneeni suhtautumisessani joulun seutuun siinä, että pinna ei enää kiristy samoin joulutyöpaineiden alla kuin muutama vuosi sitten.  Tuntuu siltä, että vaikka pukintuloon on enää kaksi yötä, suurin osa joulutouhotuksesta on tehty, pikkuhiljaa, ilman isompaa hosumista. Kinkunkin pistin puoli tuntia sitten uuniin!

Mitä eniten odotan ja toivoisin vielä jouluun pikku tonttujen lisäksi on lumi. Työvuosina lumisade pyhiksi oli toivomuslistalla ehdottomasti ei-toivotuimpia asioita. Pukkikin on tilattu, edellisestä hänen vierailustaan meidän huushollissamme taitaa tulla kuluneeksi lähes kolmekymmentä vuotta. Liekö samannäköinenkään ja tuntuvatko lisävuodet yhtään pukin kunnossa saati muistissa. Lupasin järjestää pukille kyydityksen paikalle; onko Petteri myyty tai helikopteri joutunut juuri kiireisimpään aikaan remonttiin, en tullut kysyneeksi.

Kuusi odottaa liiterin nurkassa jalkaan pistämistään. Ehkä jo huomenna tai sitten aattona viimeistään, pienet koristelijat pääsevät mummilaan tultuaan mielipuuhaansa. Ukki saa kuulemma laittaa kuuseen kynttilät ja latvatähden, näin on sovittu. Mummin pyynnöstä ukki rakensi pienoisen tallin jouluseimineen, johon Marian, Joosefin ja tietysti Jeesus-lapsen lisäksi pikku tontut saavat lisätä muutaman kotieläimenkin.

Sen verran olen vakoillut pukin mahdollisia lahjahankintoja, eikö näin ole tehty iät ajat, että yhden lahjapaketin näin tuolla meidän eteisen nurkassa tuolien takana. Hypistelin sitä ja muodostakin päättelin siellä ehkä olleen pienen lumikolan. Arvasit, juuri sen takia odotankin, että edes jouluaaton jälkeen sataisi hieman lunta, päästäisiin kokeilemaan ukin kanssa toimiiko se.

Plokkariukki toivottaa kaikille lukijoilleen Oikein Rauhallista ja Hyvää Joulua!