Minä uskon, uskotko sinä?

Oletko lukenut ajopuuteoriasta? Se liittyy viime sotien aikaan. Tämä pätkähti mieleen viime lauantaina mökillä, kun kevään viimeinen jäälautta toi tullessaan järven selälle nähtäväksemme suuren kuusen rungon. Se oli repäistynyt juuriltaan jäiden mukaan ja päätyi nyt kiinnittyäkseen ainakin toistaiseksi oksistaan ja juuristaan meidän iloksemme lähi luodolle, ehkä ahventen kututuroksi tai sitten ei. Minne lopulta päätyy en tiedä, tietäneekö kukaan?

Puu, repäisty juuriltaan

Puu, repäistynyt juuriltaan

Aamun SS-lehden pila-piirroksessa oli ymmärtääkseni veistelty Timo Soinin uskolla, onhan hän niitä harvoja poliitikkoja, joka uskaltaa tunnustaa uskovansa johonkin muuhunkin kuin rahaan ja sen valtaan. Miksi meitä uskovia pyritään säännöllisin välein vähintäinkin mollaamaan, jopa pitämään ainakin jonkin verran outoina, jopa tyhminä? Eikö jokainen toista tahallaan loukkaamaton tai vahingoittamaton voi ja saa ”harrastaa” mitä parhaimmaksi katsoo? Pidätkö pitsinnyplääjää tai perhokalastajaa outona, entä jalkapallon harrastajaa? Melkein sama asia, eikö vaan? Nyt joku tosi uskovainen vetää porot nokkaansa, kun vertaan uskoa harrastukseen, vetäköön.

Olemme ajassa mielenkiintoisessa vaiheessa idän ja lännen välimaastossa. Lähin länsinaapuri on miltei samassa jamassa, tosin ilman tuhannen kilometrin yhteistä rajaa suuren ja joidenkin mielestä melkein vihollismaamme kanssa, mutta meitä kahta pikkuista Ruotsin kanssa käsitellään yhtenä pienenä plänttinä tässä välimaastossa, kun aletaan haastamaan puolustus, hyökkäys ja kriisiajan politiikasta.

Ollaanko me samassa veneessä?

Ollaanko me samassa veneessä?

Olisiko hyvä jos kutsuttaisiin sekä idän että lännen isot päättäjät yhteiseen rukoushetkeen yleisen rauhan ylläpitämiseksi ja talouden syöksyn hoitamiseksi? Miltä näyttäisi ja tuntuisi veljet Putin, Obama ja joukossa rouva Merkel kädet ristissä jossakin puolueettoman maan kirkon penkissä aloittamassa yhteistä neuvottelusessiota?

 

Kommentit

  • Veikko Kastinen

    Ari, usko on aina uskon asia. Mielestäni epäillä kannattaa ja sitten uskoa.

Kommentointi on suljettu.