Minun pankkikorttini

Onko sinulla monta yhtä rakasta ja henkilökohtaista esinettä kuin oma pankkikorttisi? Me  vilauttelemme sitä erilaisissa tilanteissa. Koen joskus automaatilla selkäni takana, kuin joku vakoilisi. Ahaa tuolla on tuon värinen, paljonko nostaa tililtään? Ihanko debetiltä vaiko ottaako credit-osastolta? Kaikki tämä on pantava vain uteliaisuuden piikkiin. Toista ovat sitten ne, jotka ottavat enemmänkin selvää korttini sisällöstä! Rosvot!

Olivat asentaneet automaattiin ns. skimmauslaitteen ja vielä pienen kameran ja niin pääsivät tutustumaan korttini taakse piiloutuvaan tiliini paremminkin. Jättivät sen verran, että eivät ihan viimeisiä vieneet. Kauas piti mennä luottopuoli tyhjentämään, ihan Shanghaihin asti. Parempi olikin. Jos olisin sattunut yllättämään tekijät omalla automaatillani, seurauksista en olisi mennyt takuuseen. En minä olekaan ulkomaille menossa, että olisi pitänyt lentoliput ja matkat luottokortilla maksaa, ähäkutti rosmo!

Käyttäisivät rosvot ja rötösherrat energiansa ja älynsä jonkin hyvän eteen, kuin että konnuuksia keksivät. Kuinkahan hyvin meillä kaikilla silloin asiat olisivatkaan ja en tarkoita tässä pelkästään näitä pankkitilin tyhjentäjiä?

Kerroin aiemmin viisaasta sukulaismiehestä, joka ei käytä minkään sortin korttia. Kohta siirryn samaan kaartiin ja otan oravan nahat käyttöön. Luottotilini tyhjentäminen sai pääkopassani aikaan melkoisen myllerryksen, minun oman tilini tyhjensivät, plokkari Jussi sanoisi – perkeleet. Tunti poikineen vierähti selvittäessä pankin ja poliisin kanssa tätäkin tapausta ja pelkästään puhelimella ja netissä. Nyt reklamaatio on kirjekuoressa lähdössä pankille ja poliisi kai saanut rikosilmoitukseni. Kauanko kestää ennenkuin asia on lopullisesti hoidettu ja paljonko heillä on näitä hoidettavanaan, veikkaisin paljon ja kestää kauan?

Olemme siirtyneet digi-aikaan ja tietoyhteiskuntaan. Kyllä ikäiselläni ukolla ja nämä tietotaidot omaavana menee monasti sormi suuhun pähkäillessä miten asioitani hoidan ja että tuleeko ne yleensäkään hoidettua. Pankkiin et pääse, poliisia ei tavoita ja puhelimessa sanotaan, että valitamme pitkää jonotusaikaa. Käteinen raha ei kelpaa joka tilanteessa vaikka sitä olisikin.

Valittamisestani huolimatta asiassa on myönteistäkin. Olen eläkeläinen ja periaatteessa mihinkään ei ole kiire. Opettelen tietokoneen käyttöä ja kaavakkeiden täyttöä. Opin jonottamaan, jos ei muuten niin puhelimessa. Ei tällä kunnolla missä tahansa jaksaisikaan, heittäydyn sohvalle pitkäkseen luuri korvalla. Miten oravan nahkalla otetaan automaatista bensaa minun Pappa-Tunturiini?

 

 

Kommentit

  • Veikko Kastinen

    Ikävä juttu korttisi ”kopioiminen” ja rikollinen toiminta. Toivottavasti saat rahasi takaisin. Vaivaahan siitä tulee jota ei korvata.
    Itselläni ei ole pankkikorttia. Sehän markkinoidaan siten että sitähän ei rupusakki saakaan. Minä tykkään käydä ”rupusakin” kanssa nostamassa tiskiltä rahaa. Tietenkin sekin muuttuu joko maksulliseksi tai muuten vaan vaikeaksi. Sitten on mietittävä uusia keinoja. Minullekin on vakuutettu korttimaksujen turvallisuutta esim. ulkomaan matkoilla, ettei käteistä pidä ottaa missään nimessä
    Olen ottanut rahhoo evväks pieninä seteleinä 5,10 ja 20 euron seteleinä. Mitään ongelmia ei ole ollut.

Kommentointi on suljettu.