NHL, urheilu, koskettaako, kiinnostaako?

Nyt se on ohi, tilaisuus jonne pojat olivat joutuneet pistämään päälleen valkoisen paidan, puvuntakin ja lakerikengät. Äiti oli tehnyt kravattisolmun ja vetänyt hirttosilmukan kaulaan. Sitten pidettiin huutokauppa. Super-onnelliset huudetut orjat vetivät lätkä-firman lökö-paidan valkoisen paidan ja kravatin päälle. Hymyilivät kameroille ja koko maailmalle leveästi suaveella liipatut letit kiiltäen. Mainoslippis juntattiin tietysti päähän, vaikka sisällä oltiinkin. Lippa oikein taiteltuna vai suoranako se nykyään on? Kysehän on NHL-draft eli varaustilaisuudesta.

Tärkein uutinen kyseiseen tilaisuuteen liittyen on vielä kertomatta? Se meidän kaikkien yhteinen Teemu, joka ei kai ikinä enää pelaa lätkää, vai pelaako? Hän on tehnyt karmean virheen! Miten maailman viisain ja ihanin Teemu oli vahingossa tekstannut vai mitä twiittaamista se oli, tupeksinut viestiinsä ihan väärän lätkäjoukkueen nimen? Jonkun Paten tai ainakin yhden niistä monesta kymmenen parhaan joukkoon päässeestä supersuomalaisesta pojan kossista, Teemu sijoitti väärään joukkueeseen! Oliko se tahallinen virhe? Tätä voitaisiin pohtia seuraavat kuukaudet iltapäivälehdissä.

Millä lehtien lööpit ja etu-ja urheilusivut seuraavaksi täytetään? Onhan meillä onneksi menossa potkupallo-kisat. Kotimaisista urheilijoista seuraavana kuviin ja esille kai tulevat kepinheittäjät, Antti ja kuka se toinen olikaan? Siitä kolmannesta väännetään kättä vielä ainakin vuosi, valitaan tuleviin kisoihin kolmanneksi kuka tahansa. Tänä kesänä kisoja riittää. Onhan lisäksi se Noora -… nopeakinttuinen juoksijatyttö, joka sirosti loikkii aitojen yli. Seipäällä pari nuorta naista yrittää hypätä vaahtomuovikasaan jonkin hirmu ylös asetetun riman yli ja eikö nämä sinänsä nätit tyttäret olekin puettu melko kitjakkeisiin asuihinkin. Löytyy näitä urheilijoita, jotka haluavat esille ja pääsevät. Elekee vuan kukkaan kärähtäkö touppingista!

Jos meidän ikiomista huipulla olevista urheilijoista ei kuitenkaan kaikista tai kenestäkään jostakin syytä tulisikaan mualiman parasta, pääsisi mitaleille tai edes pistesijoille, niin annetaan heille anteeksi. Kaikkensa he yrittävät ja katsotaan mihin se riittää, eikö näin ole tapana sanoa?

Jos uistimeen ei kertakaikkiaan kala syö tai jääkaappi on jo haukifilettä täysi, voihan sitä töllöttää urheiluakin, mutta liika on liikaa siinäkin. Onko potkupallo tai lätkä mualiman tärkein asia, ylleisurheilusta puhumattakaan, ei ainakaan minulle!

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Terve. Tämä kesä lienee urheilun suhteen poikkeus. On niin paljon kisoja, että voisi urheilun tai sen seuraamisen ajatella olevan jopa elämän tarkoitus. Televisiosta tulee jatkuvasti uusintoja, mutta myös urheilussa on omalla tavallaan kyse uusinnasta. Suoritusta suorituksen perään. En tosin ymmärrä mitä hyötyä tästä on, mutta ehkä sen välityksellä kuvataan jotakin kulttuurimme puolta. Ehkä urheilun avulla pidetään yllä mielenkiintoa.

 • Ari Niemeläinen

  Jari, eikö urheilun perimmäinen tarkoitus lie edelleen selvittämättä? Ikiajat on kisattu, milloin naisesta, milloin saaliista – ruoasta. Nykyään tämä älytön urheilun ylitarjonta medioissa, joka sinänsä kai ei edes lisää liikuntaa tai ravinnon saantia, paitsi jääkaapilla juoksua, tuntuu liialta. Luultavasti monen perhe-elämäkin kärsii, kun liian innokas penkkiurheilija-perheenjäsen vain tuijottaa telkkaria tai räplää tietokonettaan pysyäkseen tuloksissa ajantasalla. Onko musiikki, teatteri tai yleensä kulttuuri tarpeellista, jopa työ? Kyselen itseltäni pistellessäni omia arvoja ja arvostuksiani edes jonkinmoiseen järjestykseen.

 • Mustamies

  Kyllä Urheilukisojen seuraaminen mm. TV:stä on parempoo Sielun ruokoo, kun Kaaniitten ja Rohkeitteinen ijän-ikuista turhoo lepertelyä.
  Viopihan sitä joku olla er-mieltäkin, mutta haitanneeko tuo mittää !

 • Ari Niemeläinen

  Mustamies oot ihan oikeessa! Kerran illassa uutiset ja joskus hiukka urheilua tai peräti joku ajankohtaisohjelma, siinä kylliksi. Sarjat niin kotimaiset kuin muutkin ei oo mun juttuja, tosi-Tv:stä puhumattakaan.

Kommentointi on suljettu.