Onko tämä vihapuhetta?

Voi pojat, olenko sortunut viharikokseen/puheeseen tahtomattani? Apulaisvaltakunnansyyttäjä R Toiviainen antoi ymmärtää Ylen haastattelussa ottavansa erityistarkkailuun vihapuheet ja saattavansa niistä saadut tuomiot oikeaan suhteeseen tehtyyn rikokseen. Tuomittu on jo ainakin hakkaraisia, kiemunkeja ja tynkkysiä. Mitkä lie heidän kirjoitustensa ja puheidensa tavoitteet ja saavutukset, kummoisia eivät ole rapsut ainakaan olleet?

Serkkupoika varoitteli pilkkireissulla, että nuo sinunkin some-juttusi voidaan tulkita vihapuheeksi! Jos olen kirjoituksillani rosmoja uhkaillut ja ennakkoluulloillani alennustilaan saattanut jonkun tai jotkut, pyydän nöyrimmästi anteeksi! Tiilenpäitä lukemaan tässä kai joutuu, mikäli eivät katso syyntakeettomaksi.

Tililtäni hävisi taannoin 3500 euroo skimmarin taskuihin ja polkupyörät pihasta joutuivat pitkäkyntisten haltuun. Vene moottoreineen lähti teille tuntemattomille jne. Saako tällaisistakaan kohta viranomaisille ilmoittaa, saatikka suuttumustaan ryöväreihin purkaa somessa? Meneekö rosmo-paralta yöunet vai päiväuniako torkkuvat, touhuavat nykyään jo keskellä kirkasta päivääkin.

Onko vihapuhe sitä, että intoaa ja ”uhkaa” tupenrapinoilla näitä ketkuja? Jos tämmöisiä vanhoja ukkoja alkavat rikolliset pelätä, kovin heppoisilla eväillä tillosiaan tekevät. Käytänkö heistä sopimatonta kieltä suutuspäissäni? Eikö se ole mittään, että tulevat toisten pihoihin ja mökeille pyytämättä ja vievät viimeisillä eläke-euroilla hommatun polkupyörän rappusten pielestä. Päätäkö pitäisi silittää, jos jäävät rysän päältä kiinni?  Kai sitä saa edes hiukkasen tuohtua ja heittää luvatta pyöräni haltuunsa ottanutta vaikka hellaklapilla, jos sattuu sellainen siinä lähellä olemaan? Purkaa kiukkuaan yleisönosastoon tai facebookiin, sinne eläkeläisten natina-someen ja onko näitä minun juttuja niin tosissaan kukaan ennenkään ottanut?

Kotikylällä konnat murtautuivat äskettäin erääseen varastoon. Jäikö vanhan Volvon tai Wolkkarin remontti kesken sopivan työkalun puutteessa, kun piti rehellisten ihmisten aittaan tunkeutua etsimään sellaisia? Kun sinulle rosvo-hyvä tulee oikein kova puute vaikka tulpparaudasta, timpurin sahasta tai vaikka jakoavaimesta, ota allekirjoittaneeseen yhteyttä. Ei tarvitsisi varastaa, minulla sattuu olemaan muutama ylimääräinen Pappa Tunturin tulppa-avainkin. Remonttien jäljiltä on muutakin pientä työkalua, alkaa tämä kunto olla sellainen, että vähemmän niitä enää itse tarvitsen. Voin lainatakin jos tarvitsemasi vempele hyllystäni löytyy. Ethän viimeistäni varasta? Meille molemmille tulisi rehellisellä pelillä hyvä mieli ja poliisitkin saisivat tehdä tärkeämpiä töitä kun juosta pikkurosvojen perässä.

Seutukuntamme muutamalle poliisille riittää hommaa etsiä rattijuoppoja liikenteessä, kuskata juoppoja Varkauteen putkaan ja tutkata hurrjia ylinopeuksia meidän Pieksämäkemme Keskuskadulla. Se alkaa olla hengenvaarallisin tiepätkä koko Suomenmaassa, josta esimerkkinä useampi jalankulkijan loukkaantuminen lähipäivinä ja läheltäpiti-tilanteita riittää joka päivälle.

Yritetään ellää ihmisiksi ja autetaan avun tarpeessa olevia, tätä toivoo plokkariukki

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Kyllä tuollaiset rikokset tai niiden kohteeksi joutuminen vähintäänkin vihastuttavat, jopa järkyttävät. Välillä tuntuu siltäkin, että Suomessa vallitsee nykyään omanlaisensa kauhun tasapaino; mikä on sopivaa ilmaista ja mikä ei.

 • Joseph

  Tarvitaan ennakkosensoreita, jotka tarkistavat puheen tai julkaisun sisällön. Eli onko kyseessä vihapuhe vai kivapuhe.

 • Master

  American history x leffasta mallia vaan.

 • Eino J. (maallikkona)

  Laitoin perusteluille peukun; ”… pyydän nöyrimmästi anteeksi! Tiilenpäitä lukemaan tässä kai joutuu, mikäli eivät katso syyntakeettomaksi. ..”

  – yksityinen ”NEUVO”: Luin joskus jostakin, että vangit välttävät viimeiseen saakka ’tiilenpäiden lukemista’, koska tämän jälkeen ei ole mitään tekemistä …

  – en varsinaisesti osaa ottaa kantaa kirjoituksiisi pohtimaltasi kannalta, enkä niitä ehdi tässä kaikkia silmittelemään – luullakseni olen ne kuitenkin kaikki lukenut – kiitos niistä – tuskinpa näistä muuta johtuu.

  (tuo klapilla heittäminen saattaisi olla, mikä se oikea sana olisikaan, hätävarjelun liioittelua … mutta … ”heittää luvatta pyöräni haltuunsa ottanutta vaikka hellaklapilla …?” varsinkin jos ei ole tarkoitus osua, vaikka silloinhan se juuri osuukin.

  Oikeastaan en nyt muista, miten kansalaisen kiinniotto-oikeus käytännössä toimii – että varkaan saisi ottaa kiinni paikanpäällä tavattaessa? Muistaakseni Texasissa sellaisen saa ampua, mutten tätäkään varmaksi vahvista.)

 • Mustamies

  Mikäli oikein kovasti vihaks pistää, niin johonniinhan se on vihansa viskattava.
  Meijän kesämökillä kuahettii iso-kuus, iso-kanto jäi muahan.
  Mustamies tekkee aina niin, jos oikein kovasti pistää vihaks tai keljuttaa. Niin minä hakkoon sitä kantoo pienemmäks ja poltan saunanuunissa aina sälöt jotka saun irti siitä kannosta.
  Hikihän siinä tietysti tulloo, mutta luontokii lauhtuu, kun käy vielä illan kuluks nauttimasta kannon kappaleilla lämmitetyn saunan löylyistä !

 • Eino J. (maallikkona)

  filosofisesti ajatellen (maallikkona sitäkin), että tuo Mustamies on ajatuksineen oikeilla jäljillä,

  jos vaihtoehtona olisi jonkun syylliseksi nähdyn tai -epäillyn piekseminen tai sen omakätinen yritys (tai sattuisi itse kohtaamaan siinä samalla vahvempansa vaikka olisikin tavallaan lain ja oikeuden puolella enemmän kuin kohteensa, ja saisi rytäkässä köniinsä)

  – polliisillehan se rötöstelijän kiinniotto varsinaisesti Suomessa kuuluu ja käräjille rankaiseminen – kun nyt ne venevarkaat vain saisi tietoonsa ja kiinni . Korvanneeko mikään vakuutus tuon mielipahan?.

 • Mustamies

  Miten meneneen, jos ja kun ihteensä vihat viskoo ja tulloo vielä kippeeks ?
  Niin korvooko Kela tällaisen taavvin ?

 • Ari Niemeläinen

  Pakko myöntää kiukun nousevan aina kun näkee ja kuulee näistä ja noista tollon töistä mitä kylillä ja kaduilla tapahtuu. Tuntuu siltä, että poliisin resurssit on viety näiden pikku rikosten selvittämisestä. Sanotaan että vakuutukset korvaavat vahingot, korvaavathan ne, mutta niiden hinnat nousevat melkoisiin summiin jos kaikki pitää vakuuttaa ja omavastuut tuntuvat pienituloiselta hirveiltä. Kaipaan entisaikoja jolloin esim. asumisyhteisö (rankaisi) oikaisi tällaisia pikkurikollisia kaidalle tielle. Armeijassakin vietiin vielä 70-luvulla joukon petturit ja lusperit ”suihkuun” ja annettiin muutenkin ymmärtää, että nuo rötöshommat loppuu nyt. Jos pysyttiin kohtuudessa, ei niihin ulkopuoliset (kapiaiset) puuttuneet ja suikussa käynytkin yleensä ymmärsi ”yskän” kerralla. En todellakaan kaipaa mitään järjestyspartioita kaduille, mutta tolkun ihmisillä pitäisi olla edes mahdollisuus puuttua väärinkäytöksiin. Olen ollut ymmärtävinäni, mikä on vihapuhetta, mutta en ole siitäkään enää ihan varma. Joskus tuntuu, että rikollisen oikeusturva on parempi kuin tavallisen, rehellisen ihmisen ja varsinkin sen, johon rikos on kohdistunut. Muista lukita ja suojata kaikki vähäkin omaisuutesi, että et anna edes mahdollisuutta konnille, näinkö sen pitää mennä, joku tässä mättää.

Kommentointi on suljettu.