Paloiko pinna?

 

WP_20160409_003

Haapakoskelaista tyyliä v. -53

Taannoin tapahtui se, mitä harvemmin enää kovin usein. Ukkina olo on hienoa, mutta  lähdön hetkellä rautatieasemalle, kun lastenvaunut piti pakata auton peräkonttiin pienten kotiinlähtöä varten, meni ukilta hermo – melkein. Kuvan vaunut ovat melko yksinkertaiset tekniikaltaan ja toimivat miltei kaikissa olosuhteissa.

Oletko koskaan joutunut tekemisiin tämän päivän monitoimirattaiden kanssa? Uskomaton määrä muovisia vipuja ja kahvoja on sijoitettu moiseen vempeleeseen ja tuntuu, että niitä kaikkia on käännettävä ja väännettävä yhtä aikaa saadakseen vaunut takakonttiin mahtuvaan muotoon. Meikäläisellä on vaan nämä kaksi, nekin jo huonosti toimivaa kättä ja hitaasti toimivat aivot, olin enempi kuin pulassa. Olin varannut aikaa auton pakkaamiseen reilusti. Pieni vesisade ei auttanut yhtään parin ison laukun, kahden turvaistuimen ja vaunujen sijoittamisessa kyytiin, päinvastoin.

Aikaa junan lähtöön on vajaa puoli tuntia ja matkaa asemalle joltisekin. Äiti lapsineen syöksähtää ulko-ovesta ja huomaa vaunujen vielä olevan alkutekijöissään peräkontin edessä ja ukki peukalo suussa vieressä.

Eikö purkaminen onnistu?… Ei todellakaan… Annahan kun minä! No, per…na, mikä tähän on tullut, kyllä ennen? Oletko jotenkin vääntänyt nämä vivut ja kahvat jumiin?… Saattaa olla tai sitten en?

Porukassa painitaan laitteen kanssa kymmenen minuuttia ja vihdoin jokin naksahtaa ja apparaatti lynksähtää kasaan. Hurraa, tekniikasta riemuvoitto. Hyvä me, tyttäreni ja minä!

Seuraavalla kerralla varaan ainakin tunnin enemmän aikaa kyseiseen toimitukseen ja vielä kun saisin käyttöohjeen! On tainnut aika ajaa ohi ukista tälläkin alueella?

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Ihmettelin taannoin jätehuoneeseen jätettyjä lastenrattaita. Olivat hyvässä kunnossa – joku varmaankin sai niistä hyvät rattaat vielä.
  Tästä taas tulivat mieleen rattaiden hinnat – nehän saattavat olla hyvinkin arvokkaita tänä päivänä. Ehkä myyntimies on keksinyt oivan keinon rahastaa entistä monimutkaisemmilla systeemeillä?
  Ilmiö lienee yleinen kaikissa vähänkin teknisissä aparaateissa. Harvemmassa ovat ne tuotteet, joiden hinta laskee.

 • plokkariukki

  Laatu rattaissa näyttäis olevan melko huonoa, ainakin niissä. jotka ovat meidän jälkikasvun kohdalle sattuneet. Olen yrittänyt löytää mm. mummilan rattaisiin uusia päällysrenkaita – turhaan. Eivät ole nekään kiessit olleet ihan halvimmasta päästä, mutta jeesus-teippi on ihmeellistä, sillä korjaa jopa lastenrattaat! Kierrätys tuntuu olevan hienosti muotia nuorissa perheissä ja netissä tavara kiertää, mutta rattaat onko niissä tyyliä ja laatua verrattuna 50-luvun kieseihin?

 • Mustamies

  Kehitys kulkee omaa rataansa, meistä ukeista tulee jälkijunassa hiitäjiä.
  Tänään lasten vaunut on ekana vain pienen pieniä lapsia varten. Kun lapsi kasvaa, niin vaunuista tulee helposti rattaat siksi, että lapsi voi istua ja nähdä paremmin maalimaa. Tämä on tämän hetken tilanne, mutta jo tulevaisuudessa ”muutaman vuoden kuluttua”, näistä lastenvaunun/-rattaiten yhdistelmästä syntyy nuorelle pojalle ” Sähkökäyttöinen Mopo” !
  Pankaa vain muistiinne Allakan reunaan, että näin ennusti Mustamies vuotena 2016 !

 • Jari Holopainen

  Uskon näin käyvän. Täällä päin näkee usein kahdella pyörällä kulkevia sähköisiä lautavempeleitä. Tasapainoillaan niiden kanssa mutta vie ne eteenpäinkin. Voihan se olla, että joku päivä ei kävellä ollenkaan. Silloin ei pienten lasten tarvitsisi opetella edes kävelemään. Kunhan vain pysyy erilaisten kuljettimien kyydissä mukana.

 • Ari Niemeläinen

  Näinhän se poijjaat just on, että pittää kehityksen kehittyä, jotta bisnekset pyörii. Harmittaa vaan niin peevelisti joskus, kun itte puttoo lastenrattailta ja kelekasta. Tahtoo olla tän tahallaan laadun heikentämisen puoli se, että tuota rikkinäistä rompetta on paikat pullollaan ja eläkeukkojen tapana kun on säilöö kaikki entinen, jos sitä vielä kuitenkin tarviis. Joka sukupolvella on tainnut olla iankaiken sama ongelma? Nyky asumisessa harvemmalla on enää sitä pellon laidalla seisovaa latoa tai puimalaa varastoksi, mistä sitten se vaarin mopo tai 50-luvun lastenrattaat kaivetaan fiksattavaksi.

Kommentointi on suljettu.