Prätkäpappa

Jos ilkeäisin kirota, niin tekisin sen nyt! Jäi sordiino suuhun entiseltä työpaikalta ja noituminenkin tehdään hiljaksiin, jurputtamalla. Tiedätkö mikä tai kuka on bomberi? Se on semmonen ääliö, joka ajaa helkatin kova-äänisellä ja tehokkaalla moottoripyörällä liikenteen seassa koohkaten vauhdilla ja keula pystyssä. Pelottelevat ja herättävät kilometrien säteellä rauhallisia päiväuniaan torkkuvat, miksei yöunillaankin jo olevat mummot ja papat. Nämä ikäihmisrassukat eivät edes tajua, mistä se hirvittävä ulina ja nauvutus lähtee ja kuuluu. Autoilijoille ohi suhahtelevat kuminkäryttäjät nostavat niskakarvat pystyyn.

Joskus tien vartta rollaattoria lykkiessään vanhus tai pihaportilta suojatielle pyöräilevä tytön tyllerö törmäävät myöskin ikävästi tähän ilmiöön. Papan lippis pyörähtää kierroksen kaljulla kuontalolla ja mummon kukikas, kesäinen retonkihame hulvahtaa korviin vierestä viuhahtavan ja ulisevan hirviön huitaistessa ohi kyynär- tai nenänpäätä hipoen. Pikkuneitiltä jää Nopsa keskelle tietä säikähdettyään sydän läpättäen. Pahimmillaan näitä kuminpolttajia voi olla useita rinnan ja letkassa tien täydeltä.

Toiset per..leen häiriköt ovat jästipäitä, jotka ajelevat yleensä amerikkalaisvalmisteisilla, tummilla ja erilaisin military tai viikatemies-aiheisin kuvin koristelluilla prätkillä. Pyörään on asennettu suorat pakoputket, joista savun lisäksi tulee munuaisissa ja kusirakossa asti tuntuva meteli, miten lie itse kuskilla, tärinä on ainakin taattu, heidän kuulostaan en tiedä ja enpä taida välittääkään?

Kuukauden verran olen taas tätä äänten kakofoniaa kuunnellut lähikadulla ja hieman kauempana kulkevalla valtatiellä. Joskus melkein toivoisi, että jos ei poliisin tutka ja fonimittarit osu näiden älyttömien kohdalle, niin tulisi edes hirvi ja säikäyttäisi kunnolla.

Ukki ei keuli eikä kouhkaa!

Ukki ei keuli eikä kouhkaa, ainakaan näkösällä

Liikennerajoituksien mukaan ajeleva, vanhalla 500-kuutioisella, hiljaisella pikku-customilla pärryyttävänä ukon käppyräkin kohtaa hirvet ja kauriit aika-ajoin tienvarsilla. Joskus kääntyy auto eteen kolmion takaa. Poliisit pelottelevat olemalla kiinnostuneita papparaisen ajopelin ja kuskin kunnosta. Tolokku olis oltava mukana!

Eikö virkavalta kuule ja näe tuota älytöntä rälläämistä tien päällä? Ainakin meidän lähitien pätkät ovat täynnään mustaa juovaa ja ne ei ole tulleet taatusti mopopojilta. Ennen sitä lakua jätettiin jarruttamalla sujoksi mopon takarenkaalla. Liekö äänenvoimakkuusmittareitakaan näillä periferian poliisimiehillä, ovatko liivimiehet niin pahoja poikia, ettei niiden pyörien ääniin uskalleta edes puuttua?

On myönnettävä, että taitavia ovat bomberi-pojat pyöriensä päällä, mutta eikö sitä koohkaamista voisi tehdä jossakin muualla kuin taajamassa ja yleisen liikenteen seassa, eikö? Osaavat mopopojatkin keulia ja vielä ihan tuossa meidän pääväylällämme, rohkeita ovat!

Pitäisiköhän minunkin kokeilla Hontalla, parempi ettei, vois joku vaikka nähdä! Kyllä lähtee!

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Tere. Tuli mieleeni taannoinen käyntini uraohjaajalla, jossa pohdittiin työelämän erilaisuuksia Amerikan ja Suomen välillä. Amerikoissa hakijoita on paljon joten olisi jotenkin erotuttava joukosta. Meteli lienee yksi hyvä keino, liivit ja tatuoinnit toinen samoin kuin kaveria isommat pelit.

  Suomessa ei tällaiselle välttämättä olisi tarvetta, mutta jostain syystä siihen ollaan täälläkin päädytty. Tämän perusteella Suomi lienee jäljittelyn kärkimaita. Kumin polttamisen voisi ajatella perustuvan nimenomaan jäljittelyyn ja jäljen jättämiseen. Kärsimystä se on, jossa voittajia lienee vain kumien valmistajat.

 • Neekeri

  Vaihda kruiseripyöräsi kunnolliseen ajopyörään ja opettele ajamaannihan oikeasti! Aloita vaikka motoristi survivalilta tai ajitaito kakkosesta

 • Ari Niemeläinen

  Kiitos pojat kommenteista! Neekerin kommenttiin, että näillä vuosilla ja ajetuilla kilometreillä ei tarvii enää esittää. Respectikään ei nouse vaikka ajais millaisella pelillä. Pyörän hinta ja vakuutusmaksut on eläkeläisen tuloilla ne määräävimmät tekijät kun tekee mieli kaksipyöräisellä kuitenkin ajella ja onhan tallissa se Pappa Tunturikin, ei oo kiire mihiskään. Hyviä kilometrejä vaan kaikille kiirehtiville ja annan tietä teille ilomielin, jos satun joskus peiliin vilkaisemaan. Vilkku oikealle tai hanskan heilautus on merkki, että huomattu on, anna palaa. Ajokoulu ei olisi pahitteeksi, täytyy myöntää, mutta jos suosittelisivat siirtymään rollo-porukkaan, se olis jo pahempi juttu.
  Jarille vois sanoa, että enää näillä vuosilla edes pelin koolla ei tartte, eikä pysty erottumaan. Korkeintaan kenellä pienin ja jos se sitten käänteisesti ”korreloisi” johonkin tärkeämpään?

Kommentointi on suljettu.