Rikollinen vai oikea motoristi?

Kevät ja sulat tiet tuovat liikenteeseen kaksipyöräiset. Autoilijat, huomioikaa meidät muutenkin kuin vain osoittelemalla sormella liivien selkämerkkejä ja haukkumalla meitä rikollisiksi. Ei viikkoa ettei joku liivijengiläinen ole lehtien lööpeissä mukana tai selittelemässä, ettei me sen ja sen kerhon jäsenet kaikki mitään rikollisia olla. Ei kai kaikki, mutta kukapa nuo selitykset uskoo? Media ja poliisi se on jengiläisistä konnia tehnyt ja itse prätkämiehissä ei ole yhtään syytä, eihän?

Itsellänikin on kaksi kaksipyöräistä, Pappa Tunturi ja Hontan vanha customi, siis moottoripyöräksikin sitä voi kutsua. Molemmat museoikäisiä 80-luvun alusta, ukko vanhempi, antiikkia. On minulla liivikin, mutta erosin kerhosta, jonka merkkiä selässäni kannoin. En kuulunut ns. rikollisjengiin ja että minut rikolliseksi olisi kai miellettykään, vaan otin loparit ihan muusta syystä. Se kerho oli ja on edelleen kristillinen mp-kerho, harvinainen sellainen liivijengien joukossa.

Perustan ikioman liivikerhon jos sellaiseen haluan. Säännöt laadin itse. Kerhoon pääsemiseksi ei tarvitse olla rikosrekisteriä eikä kontolla yhtään henkirikosta. Sellaisiakin kriteereitä olen kuullut sisältyvän joidenkin kerhojen jäseneksi pääsyn ehtoina. Liekö totta vai tarua nämä puheet, mäne ja tiijä? Harvemmin näiden lööpeissä olevien kerhojen kuullaan ja nähdään esittelevän kuitenkaan mitään hyväntekeväisyyttä tai muuta positiivista asiaa toiminnastaan, jolla ne suuren yleisön sympatiat saisivat. Enempi aiheuttavat harmia ihan tolkun kerhoillekin, jotka yrittävät vaikkapa harrastaa nuorisotoimintaa tai vaikkapa ajeluttavat pyörillään kyytiin halukkaita äitejä äitienpäivänä, kuten Pieksämäellä tehdään joka vuosi.

Minun pään suojani

Kaikkien kypärien sisällä ei ajele kuitenkaan puupäitä ja luupäitä! Yksi yhteinen piirre lähes kaikilla motoristeilla kuitenkin on, saa ajella vapaana minne etupyörä osoittaa ja mielellään vielä kallo ehjänä.

Ovatko kaikki %- ja liivijengiläiset sitten rikollisia, en tiijä. Kaikki moottoripyörillä ja mopoilla ajelevat eivät ainakaan sitä ole. Kyllä me jätämme ilmastoon oman hiilijalanjälkemme, sitä en kiellä. Jos tässä asiassa joku on synnitön ja puhtaalla omallatunnolla, heittäköön ensimmäisen kiven, minun kypäräni sen kestää, kestääkö kipiä niska, en tiijä sitäkään, kun ei ole kokkeiltu?

 

 

Jätä kommentti

*