Rosvo, anna minun perämoottorini olla rauhassa!

p8130012

Tällaisetkin kelpasivat joskus mökiltä pitkäkyntisten mukaan, tosin varastetut olivat hieman pienempää kaliiberia (kuvan kivet Hossan erämaa- alueen entisöidyssä myllyssä)

Syksy on tullut, rosvot ovat lähteneet iltapimeän turvin liikkeelle. Suosittuja kohteita näille luspereille, anteeksi nimittelyni, ovat kesämökit ja tyhjillään asukeista olevat yksinäiset asumukset ja varastoalueet. Olisivat sen verran reiluja nämä pitkäkyntiset, että tulisivat varkaisiin päivänvalolla ja silloin kun me rehelliset olemme paikalla ja tavoitettavissa. Voisimme me mammonan omistajat ja he keskustella ihan face to face, tämä oli englantia senkin takia, kun joskus nämä ketaleet puhuvat jotakin muuta kieltä kuin savoa. En erikseen nimeä mitään kieliryhmää, jotta en alentuisi rasismiin tai nousisi erityisesti mitään kansanryhmää vastaan, siitähän seuraisi raastupareissu. Voisin kohdatessamme kysyä, mahtavatko tietää, arvon rosvot, kenen tavaroita ovat mahdollisesti yrittämässä ryövätä ennenkuin heille tulee kiire? Toki näihin ei-toivottuihin vierailijoihin kuuluu myös savoa huastavia immeisiäkin ja joku muukin, joka ymmärtää minun puhettani. Usein kuulemma vaikuttavat kuuroilta ja mykiltä paikalle sattuneen asukkaan tai muuten vaan havainnoivan henkilön yrittäessä puhutella heitä.

 

wp_20160430_002

Kysyttyä tavaraa, vaatii rosvolta peräkärrin

Sanon nyt viranomaisia rauhoittaakseni, että olen hyvin rauhaa (entinen rauhanturvaaja) rakastava ja omaisuudestani huoltapitävä mies. Toisen omaa kunnioitan, vaikka sitä olisi enemmänkin, jos se on rehellisesti hankittua. Konnia tavatessani itse teossa, en roiskauta heti edes suolapaukulla persuuksille! En kuvaa riistakameralla, johan se loukkaisi heidän yksityisyyttään. Natriumit ja nikkelit jos kirvelisivät persuuksissa, olisi tämä lain vastaistakin ja hyvin ikävää heille, eikun taas mentäisiin käräjille. Säikäyttäisin vain ja antaisin kyytiä jonnekin, he itse määräisivät suunnan, minä vauhdin!

Kuulin äskettäin eräältä ystävältäni varastetun ihka uuden perämoottorin, toinen jo hänen kohdallaan. Kerroin itseltänikin kerran tehdyn saman, mutta rosvo jäi kiinni ja prutku palasi alkuperäiselle omistajalleen. Rosvo erehtyi samalla keikalla viemään tavaraa myöskin vanhemmalta lähisukulaiseltani. Voro peijakas alkoi vankilasta käsin anomaan armoa, jottei  nostettaisi syytettä, vetosi kaukaiseen sukulaisuuteemme. Tultiin samaan lopputulokseen iäkkäämmän sukulaiseni kanssa, istukoon vaikka loppuikänsä linnassa (niin taisi tehdäkin) R.I.P.

wp_20160520_003

Helposti pöllittävää ja rahaksi muutettavaa! Kerran varastettu ja palautetty alkuperäiselle omistajalle.

Nyt voitaisiin olla sen verran kuulolla ja seurata ympäristöämme, kun havaitsemme epämääräisiä liikkujia mökeillä ja lähitienoolla, ehkä pahat mielessään, pannaan vaikka rekisterikilven tietoja ylös. Helppo kännykkäkameralla on rapsaista kuva epäilyttävistä liikkujista ja heidän kulkuneuvoistaan. Kun sitten kuullaan murroista ja vaikkapa perämoottoreiden katoamisista, saattaisi kuvista ja kilven numeroista olla virkavallalle jotakin vinkkiäkin.

Tämähän alkaa olla yhtä jännää kuin pokemonien tai geokätköjen etsintä!