Seitsemän vuotta – elämää

Melko tarkkaan seitsemän vuotta plokkariukki on rustannut jorinoitaan tälle forumille. Nyt on tullut tunne, että tässä on ihan tarpeeksi kiusattu tarinoihini eksyneitä ja ehkä jo kyllästyneitäkin lukijoita. Olen väsännyt juttua aiheesta jos toisesta, moottoripyöristä kalastukseen ja lähes 40-vuoden rintamamiestaloasumisesta muuttoon kerrostaloon. Viimeisimpiä aiheita luopumisen tuska kodista Savossa ja muutto vajaa kaksi vuotta sitten Pirkanmaalle Nokialle. Vapaa-aikaa jatkossa vietetään Hämeenkyrössä, tuossa vajaan parinkymmen kilometrin päässä meille uudella mökillä.

Rakas kesämökkimme Suonenjoelta Suonteen rannalta löysi uudet omistajat. Viimeinen peräkärrillinen muuttotavaroita kuskattiin viime viikolla Hämeenkyröön uudelle vapaa-ajan asunnollemme, pitkät ja rasittavat ajomatkat Suonenjoelle ovat taaksejäänyttä elämää. Jokohan lie viimeinen muutto meidän kohdallamme, joskus olen puhunut viimeisestä sijoituspaikastakin?

Aikanaan laskin leikkiä kollegoitteni kanssa Pieksämäen seurakunnassa, että minun maalliset jäännökseni pistätte sitten Vanhan kirkon lattian alle, vaikka poraamalla reikä lattiaan tai lankkujen välistä sirottaen tuhkani rovasti Paul Krogiuksen ja muiden menneiden aikojen kirkonmiesten ja kirkkoni alle haudattujen seurakuntalaisten seuraksi. Toki kirkon alle hautaaminen kiellettiin jo 1840-luvulla, mutta silloin ei vielä tuhkaamista edes tunnettu. Tällaistakin huumoria piti joskus srk:n töissä keksiä vakavammistakin asioista, ei sitä työtä muuten olisi kestänyt edes naapurin Erkki, välillä raskaaksi kävi sekin työ.

Ariukki vaimoineen löytänee viimeisen leposijansa täältä Nokian kalmistoista ja kaukana vanhoilta kotikulmilta tutuilta Pieksämäen hautausmailta. Tarkoitus on viimeiset elinvuotemme, jopa vuosikymmenemme elää mahdollisimman laadukas elämä täällä lähempänä lapsia ja lapsenlapsia.

Nyt on muuttokuormien purkaminen vielä kesken ja tavarat ovat hujan hajan mökkitontin varastoissa. Tuvassa on vielä hieman fiksattavaa. Juhannukseen pitäisi paikkojen olla sillä mallilla että pyhiä vietetään ensimmäistä kertaa Hämeenkyrön upeissa peltomaisemissa.

Sen verran olen vanhettuani oppinut, etten sano tämän olevan viimeinen postaukseni tällä areenalla, mutta näin ainakin tällä erää. Jatkan vielä toisen plogini ylläpitoa toistaiseksi ariukki-nimimerkillä, että jos kiinnostaa, sitä voit vilkaista halutessasi jatkossakin. Hieman eri näkökulmasta siellä kirjoittelen ja kohdennettuna enemmän nykyisille ja vanhoille kotikyläläisilleni haapakoskelaisille, jotka ovat lähtöisin Pieksämäen ja Suonenjoen puolivälistä vanhan Haapakosken ruukin kupeesta.

Näillä mennään ja tavatessa hymyillään terveisin plokkariukki Nokialta!

Kommentit

 • Arja Hakala

  Onnittelut koko perheelle vapaa-ajan mökin löytymisestä lähimaisemista ukitettavien ja mummotettavien iloksi.

  Siellä piäsöö elämään ja harrastuksia jatkamaan, omaan tahtiin etenemään.

  Elämänlaatuanne parantava vaikutus on Hämeenkyrössä sijaitseva mökki peltoineen.

  Ilo on ollut lukea tapahtumistanne.

  Parasta juhannusaikaa koko poppoolle!

 • Ari Niemeläinen

  Kiitos toivotuksista Arja! Rankkaa on muuttaminen vaikka vain mökiltä toiselle kun pientä remonttiakin on tehtävä. Alkaa ”vanhan ukon” kuntoa kysymään kun ei malta hissukseen touhuta. Onneksi tyttären porukasta on apua monessa asiassa, tavaroiden nostelussa ja nurmikon ajelussa jne. Hienoa tällä uudella mökillä on uudehko päämökki että tosi vanhaa mutta kohtuu kuntoista rakennuskantaa kuten hirsisauna ja aitat. Hyvää kesää sinulle ja kaikille lukijoilleni!

Kommentointi on suljettu.