Minusta tai sinustako kansanedustaja, peräti ministeri?

Kansanedustajan ja ministerin pitää miettiä tarkkaan mitä sanoo ja missä!

Mielenkiintoista, miten yhden nuoren ja kokemattoman naisihmis-poliitikon mielipide sai  monella tapaa elämää kokeneet herrat Jussi K:n ja Timo S:n, SS-blogistimme noin himmastumaan. Susannankin ovat jotkut eduskuntaan äänestäneet, kyse on siis Koskesta, Susanna Koskesta (kok).

Millaisen pitää kunnollisen ja aikaansaavan kansanedustajan tai ministerin olla? Ei mielellään mallia Hakkarainen, päästelee suustaan milloin mitäkin ja kirjoittelee vieläkin älyttömänpiä. Ei S. Koski-tyyppi, nuori, kaikkitietävä, kaunis ja paljon opiskellut. Ei liian fiksu ja Raamattuun päätöksensä perustava Päivi Räsänen-tyyppi. Missään nimessä kansanedustaja/ministeri ei saisi olla persu, paitsi jos on Soini. Kommari Andersson tai vielä vähemmän varakas porvari Hjallis, he eivät kuulu eduskuntaan, ajavat vain ja ainoastaan omaa tai taustaryhmänsä etua.

Ihmekö tuo jos nyky-tyyppinen eduskunta ja hallitus saa maan asiat sekaisin. Hallituksessa tuskin ainutta työjarruja (rukkasia) koskaan nähnyttäkään, mitä ymmärtävät oikeasta työstä, palkkatulosta ja elämästä?

Seuraavaan hallitukseen ehdotan seuraavanlaista kokoonpanoa. Kyseessä lienee jonkinlainen ”virkamishallitus”.

Pääministeri on ilman muuta Jussi Kuosmanen, on kokemusta sekä täältä perustasolta, jopa sen alta, että johtoportaastakin. Suhosen Timo on itseoikeutettu työministeri, tehnyt töitäkin, oikein sopiva työrukkaseen. Rahakirstun vartijaksi Sailas tai Korkman, kyllä jompikumpi tulisi, jos nätisti pyydettäis, sanovat mielipiteensäkin ja on laajaa näkemyst pidemmältä ajalta ministeriötyöskentelystä ja iltalypsyistä. Ulkoministeriksi aina edustava Tami Tamminen, kielimies, toisin kuin nykyinen, vaikka onkin Soini, saati edellinen, oliko Tuomioja? Tami on ollut töissäkin monessa maassa, pärjäisi! Liikenneministerin pestin ottaisin itse, minulla kun on vanha moottoripyörä ja mopo. Viestintä tulisi kaupan päälle, olenhan entinen viestikouluttaja reservissä ja arvoltani res. vääp, lisäksi entinen yrittäjä, suntio ja retkeilykeskuksen isäntä, riittääkö meriitit? Serkkupojista joku sopisi sosiaaliministeriksi, heillä on tuntemusta sos.luukulta lasten huostaanottoon, näissä veljissä olisi valinnanvaraakin. Terveys- eli sairauspuoli on tuttu koko suvulle, tosin suvusta ei ole tarjota sopivaa ehdokasta tuohon ministerin paikkaan. Yksi entinen sukulais-kansanedustaja mielellään varmaan lähtisi, mutta on jo minunkin mielestä liian vanha. Kaverini, kohta eläkkeelle jäävä lääkäri olisi minun vanhojen ukkojen bändissä, kysyn sitä.

Niin se naiskiintiö? Joo, kulttuuri, opetus ja vielä liikuntakin? Yhden museon johtajana on tuttu tyttö nuoruudesta, hänestä tehdään opetus/kulttuuri ja liikuntaministeri, saadaan kotikylältäkin lisäedustus ja vielä nainen hallitukseen. Montako ministeriä tässä tulikaan? Eiköhän näillä pärjätä ja kun on niitä virkamiehiäkin siellä Helsingissä ihan liikaakin ministeriöiden palkkalistoilla ja ei kai heitä ihan heti voi pihallekaan potkia, ovat kai paikkansa ansainneet hyvä-veli verkostolta.

Yhteiseksi tiedottajaksi ja propakada-ministeriksi otetaan ainut nykyhallituksesta kelpaava, oikea kirjanoppinut, supliikkimies ja maisterisjätkä Timo Soini. Sen tarinoista ei ota selvää naapurin Erkkikään. Muilta hallitukseen ja eduskuntaan tulevilta ihmisiltä kielletään kaikki julkiset esiintymiset toreilla ja mediassa, jotta turhilta kommenteilta ja paskan puhumiselta vältytään. Ensin pannaan asiat tolkun järjestykseen ja sitten pidetään kunnon pirskeet. Sen jälkeen hajotetaan eduskunta ja annetaan taas kansan valita uudet edustajat. Valitaan parlamentaarisesti ja demokraattisesti uusi hallitus, joka sotkee maan asiat uudelleen. Onpahan sitten jatkossakin meille viisaille tiedossa lupa leukojen loksutukseen ja kynä-miehille hommia.