Tekniikka petti vai pettikö?

Osasin valita kännykän vaihtopäivän ihan nappiin! Juhannusaaton aattona marssin paikalliseen kännyköitä myyvään puotiin. Ostin, sanotaan nyt sitten, uuden ”puhelimen”. Kysyin sellaista, jossa olisi WC ja jääkaappi, mutta tutun myyjän puheen mukaan juuri nuo mainitsemani ominaisuudet sisältäneet mallit oli näin juhannuksen alla, suuren kysynnän takia, ehditty myydä loppuun. Pyhien jälkeen niitä olisi ehkä taas saatavilla?

Tarvitsin laitteen kuitenkin heti! Entisen käyttöikä ja -aika oli tullut täyteen. ”Hän” oli kotimaista merkkiä ja käyttöjärjestelmänä Windows. Perinteinen soittaminen hät` hätää hänellä vielä onnistui, mutta eipä juuri muu kommunikointi, jota olen yrittänyt opiskella ko. värkillä tasan neljä vuotta 26.6.14 alkaen. Tuona päivänä palautin työpuhelimeni ja seurakunnan avainnippuni esimiehelleni, olin jäänyt virallisesti eläkkeelle!

Miksikö kännykän vaihtopäivä meni nappiin? Sain olla toimimattoman puhelimen takia puhelin-boikotissa koko juhannuksen pyhät. Ajatelkaa, kertaakaan ei puhelin häirinnyt minun mökkirauhaani juhlapyhinä! Ei puhelin sinällään rikki ollut, vaan aattopäivän aamuna minun olisi pitänyt päivittää se vaihtamaani 4G-verkkoon, mutta eihän siitä vanhalta ukolta mitään tullut. Heitin aamulla uutuuttaan kiiltävän hankintani keittiön pöydälle kotiin ja ajelin mökille ilman puhelinta. Menivät pin ja puk-koodit sikin sokin, laite pysyi vaiti, taisi iskeä silmääkin.

Maanantai-aamuna heti klo 10 olin mopoineni kaupan ovella palauttaakseni uuden kännyni, kiittämässä myyjää rauhallisimmasta juhannuksesta miesmuistiin. Koska on ollut viimeksi juhannus ilman puhelinta tai henkilöhakulaitetta, ehkä noin 30 vuotta sitten.

En tarvinnut kertaakaan puhelinta näiden juhannuksen kolmen vrk:n aikana. Tuskin kukaan isommin pahastui, jos yritti minulle soittaakin; liittymäni ilmoitti, että kyseiseen puhelimeen ei juuri nyt saada yhteyttä. Olisin voinut perään vielä lisätä, että ariukki viettää parhaillaan rauhallista juhannusta makkaraa popsien ja saunaolutta nauttien, eikä ole kiinnostunut pätkääkään seurustelusta kenenkään kanssa.

Tästä juhannus-episodista sain idean, taidan alkaa viettämään puhelimettomia viikonloppuja jatkossakin. Läppäri oli kyllä mukana sään tarkistuksen ja lehtien luvun takia, mutta seuraavalla kännykkä/tietokoneselibaatti-viikonlopulla unohdan tietsikankin keittiön pöydälle. Oletko sinä milloin kokeillut tällaista rauhallista juhla-aikaa tai edes viikonloppua?

Minuutissa naputteli myyjä oikeat koodit kännykkääni ja hän heräsi kuolleista. Uusi hänkin on tuttu, ”kotimainen” merkki, mutta käyttöjärjestelmä on Android, riittää siinä ukille opettelemista taas seuraavaksi neljäksi vuodeksi, jos hengissä pysytään. Hyvää ja rauhallista juhannuksen jälkeistä kesää kaikille!

 

Kommentit

  • plokkariukki

    Noinhan se menee kuten Veijo totesit. Olen omalla kohdallani odottanut viisastumista molemmista mainitsemistasi syistä, mutta olen jo menettänyt toivoni, mutta antaa mennä kun on alamäki vaan/taas, ikuisestiko?

Kommentointi on suljettu.