Toistaiseksi melko onnellinen

Marinaa, narinaa, valittamista, toisten mollaamista ja itsensä kehumista, kaiken tämän takana ei liene nainen, niinkuin Matin ja Tepon laulussa sanotaan, vaan kateus. Tätähän some ja lehdet ovat täynnään. Eikö keksittäsi jotakin tolokun tekemistä, niin jäisi vähemmän aikaa jonniin joutavaan mäkättämiseen!

Mitä myönteistä sanomista, puuhaa tähän päivään löytäisin? Kello kolkuttelee kuutta ja päivä on alullaan. Mitä eläkeukko päiväänsä tänään mahduttaisi? Vettä hiukan tihkuttelee, aamulenkille silti kohta tallaan tai polkaisen, happihyppy saa päivän käyntiin, jahka aamukahvit ja puurot huitaisen ensin suuhun ja tietysti tämän höpinäni verkkoon.

Puolilta päivin on oman Gospelriders-mp-kerhon kokoontuminen ja tilaisuus Pieksämäen torilla, pitää vaan päättää, lähdenkö sinne vanhalla Hontalla vaiko päräytän paikalle Pappa Tunturillani. Pitkästä aikaa sujautan päälle kerhon selkämerkillä varustetun, kirpputorilta ostetusta, vanhasta nahkatakista retusoimani ajoliivin. Olen siinäkin suhteessa onnellinen mies, kun on vara valita kahdesta hienosta, vanhasta kulkimesta, kummalla paikalle ajelen.

Minulla on noita liivejä kaksikin kappaletta, toisen selässä lukee HHB-band (Haapakoski House Band), se on meidän vanhojen ukkojen soitin- ja lauluyhtye. Perustettiin joskus v. 1968 tai jotakin sinnepäin. Keikkakin meillä tänä kesänä on! Kuukauden päästä soittelemme Haapakosken seurantalolla kyläjuhlissa. Harjoituksista pitäisi poikain kanssa sopia ja nuotit pistää järjestykseen, siinäkin mielenkiintoista hommaa joutoajan täytteeksi ja yksintreeniäkin olisi hyvä pitää, soinnutuksia ja laulun lurituksia, ei se niin helppoa ole yli 40 vuoden tauon jälkeen. 60-lukulaista tanssimusiikkia esitetään, mm. Kari Kuuvaa, hänkin joskus Haapakoskella asunut, niinkuin mekin  ”lavamuusikot”.

Illalla taidan painua joelle virvelöimään, josko olisi hauki otillaan, juhannuksen seutuun ei ollut. Tuoretta kalaa tekisi mieli. Mikä ettei sei ja silakkakin maistu paremman puutteessa sopivasti maustaen ja kun tarpeeksi nälkä on.

Eiköhän tuossa jo yhdelle päivälle ole menoa ja touhua, ettei tarvitse koko päivää torilla ja tietokoneen ääressä motkottaa, miten surkea paikkakunta Pieksämäki on ja miten pöllöä sakkia täälläkin asustaa. Vielä kun tuonne väliin kunnon päivätirsat sovittelee, niin jopa on illalla yhdeksän aikaan kiva köllähtää punkkaan ja todeta päiva ihan mukiin menneeksi. Lystiä päivää sinullekin toivottelee ariukki!