Turhuuksien turhuuttako

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  Monta avoimeksi jäävää kysymystä hyödyksi olemisesta – ja ovatko nekään hyödyllisiä, kysymykset tai henkilöt joista mainitsit – siinä pulma

  Ehkäpä hyödyllisyys onkin suhteellinen käsite, kuka sen arvioi – onko ihminen yleensäkään hyödyllinen, TAI hyödytön? hyötyä on suuhun saatu ruoka, asunto, … immeiset – eritoten immeiset (savolaisia meinaan) …

  Ymmärtääkseni tuo juomakori mopon tarakalla on uusi villitys. En muista että sellainen olisi kylän miehillä ollut mopossaan 60-luvulla. Naisväen polkupyöriin sellainen taisi ensin tulla, saa käsilaukun ja ostoskassin koriin – mutta mopossa – en tosiaankaan muista. Reppuhan se jätkällä oli, siihen sai sahat ja eväät ja se kulki selässä sitten työmaalle … että turhuuttako sekin?

  – onhan se ”turhuuksien turhuus” eräs Raamatun kuuluisimpia pohdintoja, kun sille päälle sattuu; ja tottahan sieltä kuten keväästäkin löytyy valoisia tekstejä ja ajatuskuvioita … ken niin tahtoo!

  mukavasti johdateltu, joten laitoin peukun jo kahvipaussilla aiemmin

 • Ari Niemeläinen

  Hyvä huomio Eino! Taitaa kori-homma olla alunpitäen kehitelty panimoiden mainokseksi vaikkapa Halavatun Pappojen ja muiden mopokerhojen toimesta. Eihän se keskarikaan tullut kuvioihin kun vasta v.-69. Sinänsä oiva keksintö tommottinen kori eväiden ja muun kauppatavaran kuljettamiseen. Ei ollut minunkaan Tunturi Sportissa aikanaan koppaa takana, tankilla ja repussa kulkivat eväät ja kaupan tsupparina asiakkaitten ostokset.

 • Eino J. (maallikkona)

  Kiitos, Ja ne vanhimmat juomakorit olivat puusta valmistetut.

  Niin, näin kuopiolaisena kannatan tietenkin Olvia – tuosta naapurikaupungista, kun se on nykyisin, pienpanimoita lukuun ottamatta, ja eihän niitä oteta, ainoa suomalainen (oikeasti kotimainen) virvoitusjuomavalmistaja – ne muut on muistini mukaan myyty aikapäiviä sitten ulkomaalaisille … eikös vain?

  Joten, etsipä vielä sellainen puukori, tai osaathan sen näppäränä valmistaa rimoista itsekin (ja pyydä ainakin mainosmarkkoja jos käytät tuota kuvassa olevaa lootaa).

 • Ari Niemeläinen

  Oliskohan pitänyt merkata tekstiin, että sisältää tuotesijoittelua ja mainontaa? Missä mahtanee tämmöisissä jutuissa kulkea raja? Eihän nykyisin voi enää ainuttakaan kuvaa ottaa ja liittää postaukseen, ettei mukaan livahda jokin logo tai tunnistettava tuote. Mainostajat ja firmat löytävät kyllä paikkakansa ja tilansa missä tuoda asiansa esille. Moponi ei ole museorekisterissä, joten mainospaikat ja sponsorisopimukset ovat toistaiseksi vapaasti tarjolla pientä korvausta vastaan. Pelkällä kahvikupilla paikallisessa kuppilassa saattaisi jo irrota pieni tarran paikka kopan reunaan.

 • Eino J. (maallikkona)

  oikeassa olet
  + vaatteitakin kun ostaa, niin kalliimmasta päästä ovat ne, joihin kuuluu ommeltuna tai kangaskuvioon upotettuna jonkin firman logo. Uskoisi tuon tuotemerkin alentavan hintaa.
  ++ Pyrin ostamaan vain vaatteita joissa ei ole merkkejä – päivän uutinenhan on, että suosimme nykyisin entistä enemmän tuotekopioita (väärennöksiä) – taitavat ne kyllä eniten väärentää noita merkkituotteita, joten en ehkä ole pi … jaa – meinasin piilomainostaa vaalien alla.

Kommentointi on suljettu.