Ukin motskako verolle?

Hallitus kaavailee pistää verolle muunmuassa moottoripyörät, rekisteröidyt moottoriveneet ja mitä muita ylellisyysvälineitä siihen esitykseen kuuluikaan?  Suureen ääneen eräät toitottavat, ökytavarat verolle ilman muuta, samaa mieltä olen minäkin! Minun moottoripyöräni ei vaan sitä ole, yli 1000 ksm moottoripyörä, rekisteröity vene, mönkijä ja moottorikelkka ja…ja..  sen sijaan ovat, mutta minun oma motskarini on hyöty- ja välttämätön kulkuväline.

En tiedä paljonko uusi vero tulee olemaan pyöräni kohdalla. Joutuvatko museo-ikäiset ja pienitehoisetkin pelit verolle, omani on vm. -83, 500 kuutioinen ja 50 hv. ”mopo”, lelu nykypyöriin verrattuna? Jos vero iskee Hondaani, perintö-pappa-Tunturi on sitten otettava käyttöön ja katsastettava, tosin sekin maksaa, niihin kai ei verotus iske, olin ymmärtävinäni?

Eikö tässäkin kohtaa voisi armo käydä niinkuin mikä radio-, media- ja Tv-vero se nyt onkaan, sekin on kai porrastettu? Jos tulot olisivat vaikka alle 2000 euroo/ kk/bruttona, ei tätä hupiajoneuvoveroa perittäisi ja yli 10000 kuukausituloilla vero voisi olla vaikka 2 kertaa kuutiotilavuus eli 500 ksm pyörästä 1000 euroo, eiköhän sellainenkin vero riittäisi jonkun valtion herran palkanmaksuun? Jokaisesta 500 eurosta palkassa joutuisi pulittamaan hupiajoneuvoveroa ainakin satasen lisää/ vuosi, niin ja tähän on laskettava ne muutkin kuin palkka- ja eläketulot, eihän (oikeat) rikkaat saa palkkatuloakaan, kaikki maksetaan jotenkin muuten, lähes verottomana.

Hallitus haalii tuloja yhteiseen kassaan meiltä persaukisilta sieltä sun täältä, pienistä puroista kuulemma jne. Onhan minulla tuon pyörän lisäksi isän peruja pari metsästysasettakin ja muutama iänikuinen virveli ja kumisaappaat mallia kumiterä, pankaa nyt ihmeessä nekin verolle!

Kyllä minä mieleni pahoitan, jos minun vanha moottoripyöräni, joka on kohta ainut harrastukseni ja mieleni piristys, pannaan ylimääräiselle luxus-verolle. Siksi, että joku juippi saa valtiolta hurjan palkan ja kohta tulevat älyttömät erorahat, kun sitä hyväveli-verkostolta pyytää, on se vaan niin per….n väärin!

Aloitan protestini ajamalla Hondalla kohta korjatun eduskuntatalon pääovista sisään, tömäytän siellä kullattuun patsaaseen niin, että siihen jää vain märkä pläntti, ellei hallitus peru suunnittelemaansa hyötyajoneuvoksi luokittelemani moottoripyöräni luxus-veroa! Olisi sen pituinen se protesti ja pääsisi valtio yhdestä sairaasta ja höperöstä eläkeläisestä eroon. Olkaa vaksit Arkadianmäellä tarkkana, kohta alkaa pohjosesta päin kuulua Hondan päpätys, ellei..?

Kommentit

  • Veikko Kastinen

    Verolakien laatijoilta on luovuus loppuna. Verothan pitäis olla sellasia ettei niitä älyttäis maksaneemmekaan.
    Täräytä vaan Ari eduskuntaan, siinä liikahtais Honda ja edustajan persaus ja aivot.

  • Ari Niemeläinen

    Veikko, vielä hulluva yllytät, häh!

Kommentointi on suljettu.