Ulkonäköongelma

Maria Carole on saanut aikaan keskustelun SS Bloki-sivuilla, aiheena naisten ulkonäkö. Hän oli vetäissyt porot nokkaansa pahemman kerran jonkun tarja pölkin kolumnista jossakin maakuntalehdessä. En puutu naisten väliseen kommunikointiin ja nokitteluun sen enempää, kun en siitä mitään ymmärrä, mutta aiheen sieltä nappasin.

Meillä miehillä tai oikeastaan äijillä, siis varhaisemman keski-iän ylittäneillä, ei luultavastikaan ole vastaavaa ongelmaa ulkonäön ja viehättävyydenkään kanssa, vai onko? Taitavat äijäporukoissa, meillä haalarisakeissa, olla prioriteeteissä kaukana kärkisijoilta kyseiset aiheet. Kuntosalilla hinkkaava, nuorta ja komeaa esittävä, vähintäin viidettä pidempää parisuhdettaan etsivä 5-6-kymppinen lihaskimppu jää tarinani ulkopuolelle. En tunne hänen sielunelämäänsä, enkä pyrikään – siihen kuntoon ja siihen uhoon.

Tuli nuorena miehenä 40-50 vuotta sitten treenattua, lihaksiakin oli ja meni. Saattoi mennä terveyskin pitkän päälle. Treenin tavoitteena oli kova kunto ja voima, niitä tarvittiin urheillessa, jopa työssä. Nykyisille puntinkolistelijoille, proteinin purijoille ja mitä muuta pureksivatkin, taitaa ulkonäkö olla se pääjuttu, tuleeko siinä voimaa ohessa, en tiedä.

Minun älyvaatteeni (viittaan Hannun plogiin) ja muutkin kamppeeni löytyvät pääasiassa kirpputoreilta. Ulkonäköäni kohennan keväisellä rusketuksella pilkkijäällä. Yritän hivenen liikkua, jotta mahtuisin vielä ehjiin entisiin hyvin toimiviin kamppeisiini. Vaimo, se ensimmäinen edelleen, vetelee jäljellä olevat hiukseni 7-millin sänkeen, lyhyempi muistuttaa kuulemma liikaa rantarosvoa. Parfyymini tuoksu on pääosin bensan ja pakokaasun sekoitus. Pidemmän kävely- tai pyöräilylenkin päätteeksi tuoksuihin voi tulla joku muukin pikantti lisä.

Joskus olen huomannut muutaman päivän aherrettuani vanhan moottoripyöräni kimpussa kylmässä autotallissa, että olen vetäissyt naamaani tummahkon värivoiteen vai mikä maskara se onkaan. Silmäkulmaan tai poskeen on ilmestynyt sotamaalausta muistuttavia kuvioita. Sellaisia, joita naisväellä joskus kylillä olen nähnyt, vai onko siinä joukossa nykyisin jo poikiakin? Värin poistan naamastani petroolilla tai tilkalla tenttua. Puhdistusmaitoja ja mitä ihonkuorimisvoiteita niitä onkaan, en ole uskaltanut herkkään hipiääni pistää, mäntysuopaa olen äärimmäisessä hätätapauksessa käyttänyt.

Olen minä pohtinut sitäkin, että miksi kaikki tytöt ja naiset näyttävät kauniilta ja viehättäviltä, ainakin silloin kun he hymyilevät minulle? Johtuuko se uusista silmälaseistani vai iäntuomasta sallivuudesta? Kaikki Luojan luoma on kaunista!

 

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Kiitos tarttumisesta tärkeään aiheeseen. Jostain syystä, tai näin ainakin kuvittelen, yhteisöissä pistetään sekä miehiä että naisia erilaisiin järjestyksiin. Ehkä ikä on se tavallisin mittari. On myös verotuloa ja muitakin mielen mittareita, joilla ihmiset pistetään erilaisiin jonoihin.

  Tähän saattaa liittyä oman paikan löytäminenkin, mutta myös sellaista, että jää yhteisön ulkopuolelle. Nuorempana ollessa on jäänyt sellainen kokemus mieleen, että jollain tapaa sitä pyrki sopeutumaan joukkoon. Harvemmin erottautumaan.

  Nahkatakin hankkiminen oli yläasteen kynnyksellä tärkeää – myöhemmin olen lukenut, että se on liitetty milloin rikollisiin milloin johonkin muuhun ryhmään. Ehkä oli tarve erottautua, tai sitten sulautua johonkin laajempaan ajatusvirtaukseen, tiedä häntä.

  On sinällään mielenkiintoista, että keskiarvotyyppiä pidetään usein viehättävimpänä, ehkä kauneimpanakin. Silti monet haluavat erottautua. Ohessa linkki erääseen artikkeliin.

  http://www.vapaa-ajattelijat.fi/lehti/2000_04/rakas.html

 • Ari Niemeläinen

  Kuten tekstistäni ilmenee satun omistamaan vahan motskan rännälin, ei hirveän miehekäs, ei muodikas, eikä nosta respectiäkään. Rassaaminen ja ajaminen on nastaa! Tämän päivän macho- miehelle mopon pitää olla HD, hieno liivi, bootsit, nahkaiset ajokamppeet, Raybanit silmillä, pääkallonkuvat ja tulenlieskat tankissa. Liivin selkämyksessä lukee joku heavens angels from USA. Olisinko sitten jotakin? Näillä korostetaan miehekkyyttä, ollaan niin kovaa. Nyt naisia tulee perässä samat mielessä ja miehet meikkaavat, mihin tässä mennään?

Kommentointi on suljettu.