Vaalikaranteeni

Vaalikaranteeni vaientaa tätäkin sivustoa, jääkö meitä jonniinjoutavan lätisijöitä ääneen enää ketään? Minusta ette pääse eroon! Yksikään puolue ei älynnyt edes kysyä ehdokkaakseen kuntavaaleihin. Tarjolla olisi ollut tällainen sopivan joutava ukonturjake, kaiken kokenut, kaiken nähnyt ja erityisesti kaiken tietävä älykääpiö, joka tulee toimeen ei-kenenkään kanssa.

Puolueaktivistien muisti on ilmeisen pitkä, koska muistavat onnekseen päässeen minusta eroon joskus 80–90-luvun vaihteessa. Toisaalta, ketä heistäkään on enää hengissä ja niitä aikoja muistelemassa? Yritettiin yhdistää silloisia Pieksämäen maalaiskuntaa, P:mäen kaupunkia, Virtasalmea ja Jäppilää, siis me yritimme ja toiset pistivät hanttiin sen minkä ehtivät ja toiset voittivat. Pääsin piinasta pois ennenkuin tämä silloin joidenkin mielestä kauhuskenaario lopulta toteutui, oliko hyvä vai huono yhdistyminen, mäne ja tiijä?

Tilanne on kohta se, ettei Pieksämäellä ole asukkaita kenen puolesta valtuusto asioista päättää, huonoon suuntaan mennään. Onko seudulla pitkän päälle muuta toimintaa kuin hoitokodit ja veturitallin tanssit? Ei tule olemaan helppoa tulevillakaan päättäjillä.

En sorru ohjeistamaan ehdokkaita ja niistä valikoituvia valtuutettuja. Varastossa olisi tukku tosi hyviä ideoita ja neuvoja, jotka ihan väkisin tuppaisivat ulos suustani kaiken kansan tietoisuuteen ja varsinkin asioista päättävien silmiin ja korviin. Olen niitä joskus julkituonut niin tässä SS:n sivuilla, kuin kotikyläni kohdalta ariukki-plogissanikin, mutta kukaan ei ole niistä vaaria ottanut, mikä lienee syynä?

Minä ja minun kuviteltu huoltoaseman kahviporukkani tietää miten tämän kunnan asioita pitää hoitaa ja varsinkin sen, miten niitä ainakaan ei pidä hoitaa. Tule vaikka aamulla torille ja jatkossa Essolle, vaikkei sitäkään ole kylällä ollut kohta vuosikymmeniin. Siellä asuu viisaus ja tieto miten surkeassa jamassa Pieksämäen asiat ovat. Syykin on selvä, valtuustossa ovat kunnan tyhmimmät ihmiset. Miksi juuri ne sinne äänestettiin? Sitä olen ihmetellyt aiemminkin ja ihmettelen yhäkin? t. evp kunnanvaltuutettu plokkariukki

 

 

Kommentit

 • Eino J. (Maallikkona)

  Ammattimaista tekstiä
  ”En sorru ohjeistamaan ehdokkaita ja niistä valikoituvia valtuutettuja.”

  – hieman samoin pyhitin aikoinaan maallikkonakin vaalivuoden lukijan sanomissa julkaistuilta puheenvuoroilta tai mielipiteiltäni. Pyrin, että vaalivuonna en liiemmin kirjoitellut, ehkä joskus.

  – eiköhän tuota pöhinää riitä näihin plokeihin vaikka aktiivipoliitikot olisivatkin karanteenissa. Naistenpäivän postauksien perusteella näin näkyisi voivan ennakoida. Oikein hyvä

 • Ari Niemeläinen

  Eino, taitaa meitä turisijoita riittää, vaikka ehdokkaat nyt jäävätkin pois. Aika moni meistäkin on tai haluaa politiikkaan mukaan tavalla tai toisella yhteisiä asioita hoitamaan tai sotkemaan. Puolueiden kohdalla on sanottava, että niiden ehdoksasettelussakin pitäisi olla kuitenkin jonkinlainen kontrolli. Petti se joskus ennenkin, olen jonkinmoinen esimerkki siitä. Muutaman kerran menivät sukset ristiin omassa ryhmässäkin, kun sinne tuotiin jo melkein valmiiksi sovittu asia ja siihen ei sivuääniä olisi saanut esittää, arvaappa saivatko suuta tukkoon?

Kommentointi on suljettu.