Vara- vae valepolliisi?

Onko mikään muu ryhmä tai ”kerho” saanut lähiaikoina parempaa ja ilmaista mainosta medioissa kuin nämä eräät moraalin ja hyvien tapojen valvoja-sotilaat mustissa pusakoissaan, pakkasessakin ilman pipoja? Ovatko ne pusakat oikeasti mustat, jostakin syystä kuvat vaikuttavat kovin mustavalkoisilta symboolisestikin. Kasvottomina esiintyvät nämä veljet, ihan kuin ennen vanhaan Vapaamuurarit, onko heitäkään enää maata pelastamassa, siihen hekin kai pyrkivät tai ainakin omat kaverit hädästä? Olisipa edes hupparin teksti etupuolella, niin tietäisin, onko tuttuja joukossa vai pelkkä kerhon nimikö kiinnostaa? Ei heistä sen enempää, etteivät ainakaan minun jutullani saa lisää kannattajia, vaikka en tiedäkään, mitkä ovat heidän ”partiointinsa” motiivit.

On trendikästä kuulua johonkin nahkatakki-, huppari- tai liivikerhoon. Itsellänikin on kerholiivi. Selän symboolit ovat risti ja orjantappurakruunu. Ne kertovat kantajansa kuuluvan kristilliseen moottoripyöräkerhoon – Gospel-Ridersiin. En tiedä, uskallanko kohta pistää liiviä päälleni, ettei minua yhdistetä johonkin luvattomaan katupartioon tai rikolliseen moottoripyöräkerhoon, vaikka ajankin japsipyörällä. Liivi-jengeillä, jotka yleensä ajavat kovaäänisillä V-2 koneisilla jenkkiprätkillä – tässäkään yhteydessä ei ole syytä mainita mp-merkkiä – ovat symboolit rautaristejä, viikatemiehiä, pääkalloja ja mitähän lienevät tulenlieskoja. Eivät hekään ole taatusti rikollisia, ainakin itse niin väittävät. Pitävät kuulemma jossakin järjestystäkin yllä, kun virkavalta ei siihen pysty. Mitä nyt heidän kerhoiltojaan poliisit vahvennetuin yksiköin ja Karhu-ryhmän tukemana piipahtavat joskus viihdyttämässä, siis yhteistyö poliisin kanssa toimii heilläkin. Mihin Suomi on mennyt, kun poliisista ei ole enää muka mihinkään?

Jokin päivä sitten kerrottiin ykkös-uutisena puolustusministeriötä vakoillun iät ajat, jopa on tiedetty ketkä sitä tekivät ja tekevät ja miten, sillekään ei voitu, eikä voida mitään. Suomen lait kun kieltävät tällaisen toiminnan tiedustelun, seuraamisen ja tutkimisen. Ollaan sitä niin lainkuuliaista jopa näissä kansainvälisissä rikosasioissa vaikka Suomen turvallisuudesta ja sen uhkasta puhutaan. Onhan suurvallatkin pitäneet kiinni kansainvälisistäkin sopimuksista, onhan? Resurssit eivät riitä poliisilla kuin Supollakaan ihan kaikkeen, niin antaa olla. Armeijasta ei ole apuja järjestyksen pitoon, ennen sentään oltiin ”katujyrässä” ja partionjohtajalla oli pamppu vai oliko peräti pyssy, vaikkei siviilien toimiin puututtukaan, mutta oli meillä ainakin nauha käsivarressa. Nykyisin on SA-intin miehistö jatkuvasti lomilla rahan puutteen takia ja eihän armeijaan ole pakko edes mennä, niin kukapa sitä vapaaehtoisesti pyssyn kanssa leikkimään kuukausitolkulla. Saman ajan voi pelata kotona pleikkarilla ja seikkailla somessa ja kirjoitella vihapuheita.

Tarvitaan siis ehdottomasti kansalaisten omaa aktiivisuutta! Pitää perustaa lisää kaikenlaisia kerhoja ja salaseuroja, jotka intohimolla vahtivat kansamme moraalia ja estävät rikollisen aineksen laittomia toimia; ehkä myös ulkoa tulleiden henkilöiden osalta. Esimerkkinä tästä lienevät nämä Kyllikin siskot vai mitä ne on ne tyttöduot ja -triot Joensuun kaduilla?

Olen ajatellut kesäksi uutta moottoripyöräkerhoa, nimeksi harkitsen kovasti Nuarajärven Heaven`s Angels MC, ellei sellaista ole jo aiemmin perustettu. Keskittyisimme  prätkillä ja mopoilla ajelun lisäksi puhumaan pehmoisia ja toimimaan kylillä ja kujilla hyvän sanoman sanansaattajina! Mitä se sitten olisikin, sittenpähän näet ja kuulet.

Isovelikö valvoo?

Aloitin oman kansalaistoimintani viime kesänä virittämällä valvontakameran kotikaupunkini erääseen kriittiseen paikkaan, jospa tämä estäisi luikureita tekemästä kolttosiaan kotikulmillamme tai ainakin jäämään kiinni ihan rysän päältä. Missä mahtaa isoveljen silmä valvoakaan?

 

Kommentit

  • Veikko Kastinen

    Se onkin hyvä idea, kansalaistoiminta jossa kerrottasiin vain hyviä uutisia. Hyviä tekoja joita ihmiset ovat tehneet. Kaikkia kauniita asioita joita kyllä maailma on täynänsä. Enkä usko että ihmiset niihin ihan heti kyllästyisi, negatiivista uutista kyllä vastapainoksi riittää.

  • Ari Niemeläinen

    Mitenkähän paljon enempi pittää tapahtua hyviä asioita vastaan huonoja uutista, että uutiskynnys ylittyy ja joku media siihen tarttuu? Ei kai maailma voi olla näin täynnään pelkkää sotaa, kriisiä ja ongelmia. Lapset on vietävä kauas telkkarin äärestä Ylen uutisten aikaan. Sama alkaa olla kohta vähänkin herkempien aikuistenkin kohdalla, onko siinä sitten enää järkeä koko uutisilla? Useimmat miesvaltaiset fb-sivustot ovat täynnään vihapuhetta ja jonniin joutavaa pas..aa. Pittää itteltä kysyä, miksi niillä sitten pitää roikkua ja onko nämä meikäläisen tarinat samaa sarjaa, jäävi olen sanomaan.

Kommentointi on suljettu.