Velkahirsi

”Maksettu on velkani mun”, näin lauletaan eräässä hengellisessä laulussa. Nämä laulun sanat soivat päässäni näinä päivinä hyvin usein ja kirkkaasti. Muistan kuin eilisen päivän, kun marssin Puijonlaakson Säästöpankista 160000 markan shekki taskussa keskustan Osuuspankkiin ja maksoin elämäni ensimmäisen omistusasuntoni tuolla paperinpalalla.

Tämä tapahtui tasan 36 vuotta sitten. Siitä alkoi asuntovelan lyhentäminen ja sitä on riittänyt näihin päiviin asti sekä hyvinä että pahoina aikoina. Viimeinen erä on maksussa ja kohta olen velasta vapaa mies. Korko oli 80-luvun alussa toista luokkaa kuin nykyään, hurja inflaatio avusti kovalta tuntuneen lainan ja koron maksussa eri tavalla kuin nykyään.

Nyt vinkki kaikille rahalaitoksille ja sijoitusneuvojille. Minulle vapautuu jatkossa velan maksusta 300 euroa joka kuukaudelle, ellei hallitus keksi viedä sitäkin parempiin tarkoituksiin. Panenko ylimääräiset euroni rillutteluun, sijoittamiseen vai johonkin muuhun? Olen oppinut elämään suht`vähillä rahoilla koko ikäni, miettien miten euroni riittävät talon vaatimiin remontteihin, auton korjaukseen, jopa mopon eturenkaan uusimiseen. Mihin tuon löysän rahan kanssa jatkossa joudunkaan?

Sijoittaminen harmaalle alueelle mm. veroparatiisiyhtiöihin on käynyt mielessä. Wincapitan kaltaiset pyramidihuijaukset kutkuttavat nyt suurten tuottojen toivossa. Taskuthan tulevat suorastaan pursuamaan ylimääräistä valuuttaa. Wahroosin Björkalle soitan hyvien vinkkien toivossa, ollaan saman pankin miehiäkin ja molemmilla tuntuu fyrkkaa riittävän. Toki tarjouksia otan vastaan kilpailevilta rahoituslaitoksiltakin!

Miltä mahtanee tuntua päästä rahamiesten piireihin? Kuntapolitiikkaan lähteminenkin jäi monista yrityksistä huolimatta tekemättä, edes ehdokkaaksi mikään puolue ei kysellyt? Jos  kapitaaliherrat ja paremmat piirit eivät tälläkään kertaa kiinnostu meikäläisen rehellisesti hankkimista euroista, niin olisi kai mahdollisuus pyrkiä vaikka Haluatko miljonääriksi-ohjelmaan hakemaan sekin lisämiljoona plakkariin, on siellä tyhmempiäkin ollut yrittämässä. Lottoamaan voisin alkaa ja mitä niitä rahapelejä onkaan? Jatkossa on nimittäin millä mällätä.

Kommentit

  • Eino J. (maallikkona)

    Onnea Omaan kotiin!

  • Ari Niemeläinen

    Kiitos Eino! Tunnettani ei voi oikein sanoin kuvailla. Miltä mahtaa tuntua niistä ruotsalaisista, kun eikös niillä asuntovelanmaksu lopu vasta 30 vuotta kuoleman jälkeen?

Kommentointi on suljettu.