Ripariterveiset

Jarkko Maukonen

Kesä! Vaikkakin tuulta pukkaa ja vettä vihmoo niin silti se on. Ja kesän myötä käynnistyi Kuopiossakin kaksi ja puoli kuukautta kestävä leirirumba. Sadat lapset ja nuoret isosineen ja ohjaajineen vaihtavat hetkeksi maisemaa. Jotkut viikoksi, toiset muutamaksi päiväksi. Osa jo rutinoituneina leireilijöinä, osa ensi kertaa ja loput kaikkea siltä väliltä.

Kesäkuu on minun leirikuuni tänä vuonna. Tämäkin viikko maanantaista lauantaihin kuluu Hirvijärven leirikeskuksessa. Ja hyvin kuluukin. Eipä käy aika pitkäksi, koko ajan tapahtuu!

Hirvijärven leirikeskus

Hirvijärven leirikeskus

Tiedän, että monelle leirityöskentely on vähän kuin tervaa joisi. Kesä kyllä tuoksuu, mutta kovin on hankalaa niellä. Meitä on moneksi ja niin pitääkin olla. Itse rakastan leireilyä. Varsinkin kun olosuhteet nykyisin ainakin Kuopion leireillä ovat aika lailla mukavat. Telttailemaan nimittäin en elävänä lähde. Ja vaikka lähtisin, en tiedä palaisinko…

Riparilla riittää tekemistä. Opiskellaan, lauletaan, saunotaan, soitetaan, rukoillaan, pelaillaan pingistä, hiljennytään, huudetaan, minigolfataan, työskennellään, pelaillaan sählyä, jumalanpalvelustellaan, ihmetellään elämää, uidaan, pelaillaan futista, sään salliessa makoillaan laiturilla, kuljeskellaan Jeesuksen jalanjäljissä, heitellään frisbeetä, fiilistellään, pelaillaan lautapelejä, nauretaan, itketäänkin, häkellytään, jutustellaan, heittäydytään, hälistään, käydään läpi kuluneimmat puujalkasketsit ja tutustumisleikit, napsitaan tuhansittain kuvia, eletään täysillä ja syödään viisi kertaa päivässä plus karkit ynnä limpparit. Siis siinäpä ne tärkeimmät. Ja kaiken tämän myötä tutustutaan itseen, kaveriin ja Jumalaan. Huippua!

Ja parasta leireilyssä on kalenterittomuus. Uskon vakaasti, että ihminen on tällaiseen olotilaan luotu. Ei ulkomaailmaa, vain jonkun kymmenen hengen joukko ja kaikki mikä tapahtuu, tapahtuu tässä ja nyt. Ainakin oma kevään kalenterisulkeisten rusikoima henkinen hyvinvointini elpyy. Vaikka myönnän, että väsymys jo näillä kilometreillä rutinoitunuttakin leirityöläistä hieman tavoittaa.

Joten terveiset vaan sinne, missä on tärkeää sopia tapaamisia ensi viikolle kello kuudeksi ja huomenna pitää ehtiä ainakin kahteen paikkaan. Meillä täällä yhdessä on aika hyvä olla.

Jarkko Maukonen

Kirjoittaja on Kuopion seurakuntayhtymän nuorisokanttori, jolla menossa noin 76. rippikoululeiri

Kommentit

  • Matti Tampio

    Ihan pieni ripari-haikeus valtasi tekstiäsi lukiessa. On se vaan ihan oma maailmansa! :) Hauskaa viikkoa!

Kommentointi on suljettu.