Töitä tarjolla!

”Tarjoamme mielenkiintoisia työtehtäviä mm. leireillä, retkillä ja tapahtumissa taitaville, ryhmien ja kerhojen ohjaajaksi haluaville, musiikista ammentaville, keittiötaitoisille, yksinäisille ystäväksi mieliville, auttaviksi käsi- ja jalkapareiksi kaipaaville, yhdessä rukoileville ja niin edelleen… Palkaksi tarjoamme yhdessä tekemisen riemua, hyvää mieltä, lähimmäisen rakkauden välittämistä ja vastaanottamista.” Olisitko kiinnostunut?

Kirkossamme ympäri Suomen toimii paljon ihmisiä vapaaehtoistehtävissä. Tehtävät ovat moninaiset ja kiinnostuksen kohteita löytyy varmasti jokaiselle mukaan mielivälle. Edellä mainitussa listassa on vain murto-osa tarjolla olevista vapaaehtoistehtävistä. Parin viime vuoden aikana olemme koti- ja työseurakunnassani päässet vapaaehtoisten porukan kanssa tekemään hyvää meille uudella tavalla. Tämä tapa tehdä hyvää on kyllä jo kauan aikaa sitten keksitty, emme siis lähteneet keksimään pyörää uudestaan. Jokunen vuosi sitten vapaaehtoisten kanssa muistelimme menneitä ja tuumailimme tulevia. Yhteisen porinan tuloksena avasimme diakonian Kahvila-kirpparin, joka on ollut avoinna perjantaisin vapaaehtoisvoimin pyörien.

Ahkerat ja innokkaat vapaaehtoiset ovat valmistaneet Kahvila-kirpparille myyntiin maittavat herkut kahvilassa piipahtaville. Ja kuka tahansa on voinut lahjoittaa ehjiä, siistejä ja hyväkuntoisia vaatteita ja kodin tavaroita kirpparille myyntiin. Edullisin hinnoin ovat vapaaehtoiset kirpparimyyntiä hoitaneet. Kahvila-kirpparin tuotto on ohjattu lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen; syyskauden ajalta oman alueemme vähävaraisten joulumuistamisiin ja kevätkauden ajalta Yhteisvastuukeräykselle. Näin jokaisella halukkaalla on ollut mahdollisuus osallistua hyvän tekemiseen, ilon jakamiseen ja lähimmäisen rakkauden toteuttamiseen. Vapaaehtoisten panos Kahvila-kirpparin toiminnassa on ollut korvaamatonta! Ilman heidän mukana oloaan ei tällainen toiminta olisi ollut mahdollista.

Seurakunnassa tapahtuva toiminta ei ole vain työntekijöiden suunnittelemaa ja toteuttamaa. Seurakunta koostuu sen jäsenistään ja jäsenillä on mahdollisuus olla mukana ideoimassa ja toteuttamassa. Tehtävää riittää meille jokaiselle! Vielä Kahvila-kirpparistamme: idearikkaan vapaaehtoisporukan aikaansaannoksena olemme järjestäneet mm. kirpparin muotinäytöksen ja jouluna joululahjakeräyksen vähävaraisille yksinäisille joroislaisille. Kahvila-kirpparin tilakysymys on asettanut jatkolle kysymysmerkin, mutta se ei ole este hyvän tekemiselle jatkossakin. Avun tarvitsijoita on paljon, mutta iloiten olen saanut todeta, että myöskin auttavia, ahkeria, toinen toistaan kannattelevia käsi- ja jalkapareja löytyy arjen keskelle. Hyvää voimme tehdä monin keinoin ja lähimmäistä tukea tarpeen mukaan. Miten sinä haluaisit olla osallisena seurakunnan toiminnassa?

 Hanna Kytölä

Hanna Kytölä

diakoni Joroisten seurakunnasta