YHTEINEN TEHTÄVÄ

Kristittyjen ykseyden rukousviikolla 18.-25.1.2017 rukoiltiin yhteyden puolesta. Näissä merkeissä Suonenjoellakin kokoonnuttiin seurakuntakodille. Lähetyssihteerimme ehdotti, että yhteisen juhlan aihe olisi lähetys. Idea tuntui hyvältä ja näin juhlan jälkeen vielä paremmalta.

Oli mielenkiintoista kuulla, miten adventti – ja helluntaiseurakunta, luterilainen, ortodoksinen ja vapaaseurakunta toteuttavat Jeesuksen antamaa suurta tehtävää: Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni.

Aikaa käskyn antamisesta on kulunut, mutta yhä käskyä noudatetaan ja tulokset näkyvät. Seurakuntien terveisissä kuultiin paljon hyviä uutisia. Ecuadorissa vammaisten lasten kuntoutus- ja koulutuspalvelut kehittyvät. Lapsikuolleisuus laskee. Nepalissa kristittyjen määrä kasvaa voimakkaasti erityisesti alakastisten keskuudessa. Vammaiset lapset saavat nimen ja tulevat näkyviksi yhteisöissään. Monet puhuivat lähestystyöhön liittyen kaikkien ihmisten tasa-arvosta, sorretttujen puolustamisesta, oikeudenmukaisuuden toteutumisesta.

Jeesuksen aloittama työ jatkuu. Sokeat saavat näkönsä ja rammat kävelevät, kuurot kuulevat ja köyhille julistetaan ilosanomaa.

Ilo ja kiitollisuus leimasi kokoontumistamme. Maailman myllerryksessä työnäky on säilynyt. Seurakuntien erilaisuudesta huolimatta tehty lähetystyö on hyvin samankaltaista. Avun välittämistä sinne, missä hätä on suurin. Rauhan rakentamista siellä missä sota tuhoaa elämää.

Ruohonjuuritasolla Kristuksen kirkko toteuttaa saamaansa tehtävää ja tekee sitä mitä varten se on olemassa, välilttää sanoin ja teoin evankeliumin ilosanomaa heille, jotka eivät vielä ole sitä kuulleet eivätkä nähneet.

Kun näin toimitaan, kirkko kasvaa. Joka kolmas ihminen maailmassa kuuluu johonkin kristilliseen seurakuntaan. Yhdessä toteutetaan suurta kasvun ihmettä.

Voisiko lääke moneen eripuraan olla niin yksinkertainen, että keskitymme siihen tehtävään mitä varten olemme olemassa?

Ainakin juhlassa yhteisen tehtävän esillä pitäminen loi yhteyttä. Ilo yhteisestä tehtävästä ja tehtävässä edistymisestä tarttui.

Oma kokemukseni on, että myös arjessa yhdessä tekeminen rakentaa ja ylläpitää yhteyttä.

Ismo Haapanen, Suonenjoen seurakunnan kirkkoherra