”Emme saa antaa pelon voittaa”

Jälleen yksi viikko Euroopassa lähti käyntiin sillä, että joku barbaari koitti riistää oman henkensä lisäksi viattomien ihmisten henkiä. Ja kuten jokainen tietää, alkaa nämä terroriteot olla näemmä valitettavasti arkipäivää Euroopassa. Tosin niiden ei sitä pidä olla.

Euroopassa ja muualla maailmassa kuolee ihmisiä terrorismin uhreina, turhaan. Jokaisen terrori-iskun jälkeen -varsinkin jos se on sattunut länsimaissa- meille jaksetaan muistuttaa siitä, ”ettemme saa antaa pelon voittaa”. Toinen vaihtoehto on päivittää Facebookissa profiilikuvaan kyseisen maan lippu (jossa terrori-isku on tapahtunut) ja laulaa Gumbaijaata. Ja kuten jokainen voi todeta, tämä strategia ei tuottanut muuta kuin uusi iskuja ja lisää viattomia uhreja.

Euroopassa tapahtuvan terrorismin syynä on ääri-Islam ja sen kuvottavin muoto Daesh, joka onnistuu propagandallaan saamaan idiootteja puolelleen. Onneksi sentään muualla on ns. ”munaa” pyrkiä tuhoamaan Daesh Lähi-idässä, mutta taistelu pahaa vastaan tapahtuu myös meillä. Vihollinen on tuonut taistelun kotiovillemme.

Mitä me voimme sitten tehdä? Ensinnäkin, turvallisuusviranomaisten rahoitus sekä suorituskyky terroristeja vastaan tulee taata. Tarvitaan myös globaalia tiedonvaihtoa terrorismiin liittyen ja kansainvälisten toimijoiden tulee tehdä enemmän konkreettista työtä terrorismin ehkäisyyn sekä sen tuhoamiseen.  Meidän tulee jahdata terroristeja 24/7 ja vastata heidän toimintaansa samalla mitalla. Mikäli päätät ryhtyä tappamaan viattomia ihmisiä jonkun sairaan ideologian nimissä, allekirjoitat oman tuomiosi samalla.

Eurooppa kaipaa nyt unelmien sijaan turvallisuutta. Rajavalvonta on palautettava niin ulko- kuin sisärajoille. Tänne haluavien ihmisten tulee aidosti olla suojelun tarpeessa ja näiden ihmisten tulee olla valittuja YK:n pakolaisleireiltä, eikä tuhansien eurojen salakuljetusmatkasta maksaneiden salakuljettajien valitsemia. Elintasopakolaisuus ei ole aitoa pakolaisuutta.

Suomi on toistaiseksi onneksi välttynyt terrori-iskuilta ja meidän tulee tehdä kaikkemme, että näin on myös jatkossa. Muuttuneessa maailmassa sekä turvallisuusympäristössä, lintukotomme on uhattuna. Siksi tarvitaan tekoja sanojen sijaan. Laitetaan Suomi ja suomalaisten turvallisuus etusijalle. Sehän valtion tärkein tehtävä on -taata sisäinen sekä ulkoinen turvallisuus.

Kommentit

Jätä kommentti

*